سفارش تبلیغ
صبا ویژن

خودرو KIA RIO

ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/3/4:: 5:33 عصر

چند روز پیش، مجله داخلی شرکت مگاموتور سایپا، توسط یکی از دوستانم بدستم رسید و با دیدن دو مقاله از خودروبلاگ ( مقاله بوگاتی ویرون و استفاده از تکنیک تزریق آب در خودروهای مسابقه ای) بی آنکه ذکری از نام وبلاگ شود، بسیار متاسف شدم. واقعاً نمی دانم که تا کی باید این وضع ادامه داشته باشد و چرا فکر می کنیم اگر منبع یک نوشته را بنویسیم به کلاس مجله امان لطمه وارد می شود؟....اگر دوستان مگاموتوری مطالب ما را می خوانند (که مطمئنم می خوانند) گلایه ما را بگوش دست اندرکاران مجله اشان برسانند که: این رسمش نیست!

 

 

 

 

این روزها بحث خودروی جدید کیا ریو Rio که قرار است توسط شرکت سایپا تولید شود در محافل خودرویی بسیار داغ است. البته اگر بخاطر داشته باشید بنده در «یادداشتهای پراکنده از نمایشگاه خودرو 82 » درباره تولید ریو چیزهایی نوشتم. درباره این خودرو که محصول شرکت کیا موتورز کره جنوبی است، اطلاعات خوبی در مطبوعات، مجلات و وبلاگهای خودرویی نوشته شده است. من در اینجا قصد ندارم اطلاعات منتشر شده پیرامون این محصول را دوباره تکرار کنم. بلکه هدف من از نوشتن این مقاله بررسی دلایلی است که شرکت سایپا را بر آن داشت که تولید چنین خودرویی را از سال آینده در دستور کار خود قرار دهد.

1-      اگر نگاهی گذرا به محصولات گروه سایپا در دسته سواری بیندازیم خواهیم دید که یک خلاء بزرگ در محصولات این شرکت وجود دارد و آن اینست که این شرکت خودرویی در کلاس پژو 206، 405 و سمند ندارد و این بازار منحصراً دست رقیبش ایران خودروست. و عملاً شرکت سایپا، مشتریانی که توانایی خرید چنین خودروهایی را دارند، از دست داده است؛ گرچه من چندان به رقابتی بودن صنعت خودرو در حال حاضر اعتقادی ندارم. چرا که خودروسازان بزرگ ما، ایران خودرو و سایپا هر دو دولتی هستند و رقابت بین دو شرکتی که از یک منبع ناشی می شوند چندان منطقی نیست؛ اما باید قبول کرد که تنور رقابت به مرور و با ورود ال 90 و آزاد شدن واردات خودرو گرمتر می شود و بهرحال هر خودروساز سعی دارد بازار فروش خود را توسعه و گسترش دهد. از طرف دیگر واقعیت اینست که اقتصاد گروه سایپا بشدت به تولید پراید که در حال حاضر پرتیراژترین خودرو در کشور بحساب می آید، وابسته است و این خودرو کاملاً جایگزین پیکان شده است. مسئولان سایپا نیز می دانند که گرچه اکنون پراید از فروش خوبی برخوردارست اما این فروش با ورود لوگان و خودروهای خارجی چندان دوام نخواهد یافت. خودرو زانتیا نیز گر چه محصول بسیار خوبی است اما چندان صرفه اقتصادی ندارد و سایپا نتوانسته است با ساخت داخل کردن آن از میزان ارزبری آن بکاهد و در ضمن تیراژ پایینی نیز دارد. شرکت سایپا قصد داشت با تولید خودرو سیتروئن C3، خودرویی به عنوان رقیب پژو 206 به بازار عرضه کند که ظاهراً منصرف شده است. اما اکنون بنظر می رسد که با آمدن ریو، رقابتی جدی میان خودروهایی نظیر سمند، پژو 405، دوو سیلو، هیوندایی ورونا و ریو بوجود خواهد آمد.

2-      یکی دیگر از ضعفهای سایپا اینست که مانند رقیبش خودرویی که با برند سایپا تولید شود، ندارد و محصولاتش با برند کیا و سیتروئن تولید می شوند (بگذریم از پی کی و سایپا 141 که موجودات ناقص الخلقه ای هستند. منظورم خودرویی مانند سمند است که با برند ایران خودرو تولید می شود). حقیقت اینست که سایپا نیز بموازات ایران خودرو به فکر ساختن چنین خودرویی بوده و بدین منظور پروژه ای چند سال پیش به نام SPC5 برای مرکز تحقیقات و نوآوری سایپا تعریف شده تا بدنه این خودرو را با همکاری ایتالیایی ها طراحی کنند. حالا گفته می شود که طراحی این خودرو به پایان رسیده و نام آن قرار است S81 باشد. هدف دیگر سایپا از تولید ریو اینست که از قوای محرکه (Powertrain) این خودرو در S81 بهره ببرد( مانند ایران خودرو که از قوای محرکه پژو در سمند استفاده کرده است).

 

 

 

3-      یکی از مزایای خودروهای کره ای سادگی تعمیرات و تولید آنهاست (برخلاف خودروهای فرانسوی) و همه می دانیم که اغلب تعمیرکاران کشور با سیستم تعمیرات پراید آشنا هستند. آنطور که در اخبار آمده، قرار است دو مدل موتور A3 و A5 از ریو تولید شوند که مدل توسعه یافته موتور پراید فعلی هستند و بنابراین بدون آنکه نیاز به آموزش های مفصل باشد تعمیرکاران می توانند بسرعت با این موتورهای جدید آشنا شده و چگونگی تعمیر و نگهداری آن را بیاموزند.

4-       ظاهراً شرکت کیاموتورز در قراردادش با سایپا موافقت کرده است که از همین ابتدا برخی از قطعات این خودرو ساخت داخل شوند و بنابراین تولید این خودرو مانند پژو 206 کاملاً CKD نیست و بنابراین می تواند در صورتیکه برنامه ریزی درستی صورت گیرد قیمت آن کاهش پیدا یابد و حتی به عنوان رقیب ال 90 مطرح شود. جالب است که بدانید شرکت رنو، خودرو ریو را رقیب جدی ال 90 در بازارهای جهانی بحساب می آورد.

بهرحال این خودرو یکی از محصولات خوب و مطرح شرکت کیا موتورز کره ( که اکنون با شرکت هیوندایی ادغام شده )است و تاکنون فروش خوبی در بازار ایالات متحده آمریکا داشته است؛ بازاری که میزان فروش در آن، بعنوان شاخص موفقیت یک خودروساز محسوب می شود. بدیهی است که اگر سایپا در این زمینه بموقع و سریع عمل کند می تواند سهم خیلی خوبی از بازار خودرو را بخود اختصاص دهد و وضعیت سهام خود را در بازار بورس بهبود بخشد.

مشخصات دقیق این خودرو را از اینجا بخوانید.

 

 

 





بازدید امروز: 28 ، بازدید دیروز: 140 ، کل بازدیدها: 462901
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ