سفارش تبلیغ
صبا ویژن

واردات و تولید خودرو

ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/3/18:: 10:32 صبح
انحصار واردات و تولید خودرو موجب زیان ملی شده است


 

ساخت پیکان یا هیلمن انگلیسی از 40 سال پیش و خرید ماشین‌آلات مستعمل خط تولید از شرکت تالبوت به میزان حدود 14 میلیون پوند، یک اشتباه بزرگ بود و آسیب بزرگی را به صنعت نوپای خودروی کشور وارد کرد.
مسعود تهرانچی، رییس کانون ویژه دارندگان خودرو با بیان این مطلب افزود: در چند سالهی اخیر همه با خرید پراید و تولید آن توسط یک شرکت ورشکسته کره‌ای، باعث ثروتمند شدن این شرکت شدیم و در عوض برای خودمان خودروهای بی‌ارزش را مونتاژ کردیم که بعدها به ضررمان تمام شد.
تهرانچی همچنین در رابطه با انحصاری و دولتی بودن صنعت خودرو در داخل کشور گفت: متاسفانه تا به حال برخی از کسانی که به تجارت و رشته صنعت خودرو فکر کرده اند، به دنبال سود و شهرت برای خود بوده‌اند؛ به ویژه در مساله واردات. بسیاری از کسانی که در این چند ساله در امر واردات کار کرده اند، به نحوی مردم و دولت را گمراه کردند و گفتند که ما می‌خواهیم بعد از واردات خودرو به ساخت آن بپردازیم.
وی در ادامه گفت: در آن زمان قانون واردات این بود که به عنوان مثال، هر وارد کننده، تنها 10 خودرو میتوانست وارد کند و با تستهایی بر روی جاده‌های مختلف کشور، تشخیص داده شود که میتوان این خودرو را در داخل استفاده و تولید کرد یا نه؛ متاسفانه به دلیل دولتی بودن بیشتر این شرکتها، امکان رقابت بین آنها از بین رفت.
تهرانچی در همین رابطه با بیان اینکه بیشتر کسانی که در امر خودرو فعال هستند، شغلشان ارتباطی با خودرو ندارد گفت: این افراد بدون هیچ پشتوانهای برای ساخت و قطعات یدکی، خودرو را وارد کرده و با سود بالا میفروشند و خریدار داخلی را با مشکل فراوان مواجه میکنند. مصرفکنندهی داخلی هم به دلیل محدود بودن واردات این قطعات، باید با قیمت بالایی آن را تهیه کند.
رییس کانون ویژهی دارندگان خودرو در رابطه با مهندسی فعال در مرحلهی تولید و کیفیت محصولات تولیدی و تاثیر آن بر فروش بالا با قیمت مناسب گفت: باید دانست که دنیا قفس طلایی در بستهای که ما فکر میکنیم نیست و هر کالایی که میسازیم، بهترین نبوده و طبعا ممکن است به فروش نرسد.
تهرانچی در ادامه با بیان این که شرکتهای دولتی ریشهای کار نکرده اند گفت: همان تعداد محدود خودروهایی را هم که وارد و مونتاژ کردند، بدون برنامهریزی بوده است. برای مثال در سال 71 قرار بود رنو 21 از محل طلب ایران از دولت فرانسه وارد شود و در تاکسیرانی به کار گرفته شود؛ در حالی که خط تولید رنو 21، از 10 سال گذشته تعطیل شده است و رانندگان تاکسی را به دلیل کمبود و گرانی قطعات یدکی با مشکل مواجه کرده است.
وی افزود: بخش دولتی باید تولید خود را انجام دهد و سیاست یک بام و دو هوا نداشته باشد و نخواهد که هم تولیدکننده و هم واردکننده باشد و در عین حال از رسالت اصلی خود که تامین ارزان و مرغوب و راحت خودرو است به سمت واردات و تجارت سوق پیدا کند.
تهرانچی تاکید کرد: ما معتقدیم حتی بخش خصوصی که در این مورد دلسوزی بیشتری نشان میدهد، باید از فیلتر عبور کند؛ چرا که میبینیم بسیاری از شرکتهای خصوصی در این مورد دچار مشکلات قانونی میشوند.
مسعود تهرانچی همچنین با اشاره به سواستفاده از واژهی خودروی ملی گفت: کالایی میتواند ملی باشد که مردم قدرت خرید آن را داشته باشند و با اطمینان آن را مصرف کنند. برای مثال عدهی محدودی قدرت خرید ماکسیمای 40 میلیونی را دارند.
وی در ادامه با بیان این که حجم سوخت مصرفی یک خودروی ملی باید 5 و نه 15 یا 20 لیتر باشد، گفت:
تولید پیکان و پاترول و امثال اینها با این مقدار سوخت مثل این است که یک خودرو، 5 خودروی دیگر را با خود بکشد و این یعنی افزایش ترافیک، هزینه بالا و هدر دادن سوخت.
تهرانچی در ادامه به کیفیت و ضریب ایمنی پایین از جمله نداشتن ABS در خودروی ایرانی اشاره کرد و افزود:
در تمام دنیا اگر ماشینی ترمز ABS نداشته باشد، به فروش نمیرسد؛ در حالی که یکی از مدل های زانتیا به عنوان جدیدترین خودروهای ایرانی در داخل، ترمز معمولی دارد.
تهرانچی در پایان با اشاره به اینکه صنعت خودروی ما پیشرفتهتر از تکنولوژی کشورهای صنعتی نیست، گفت: مردم ما سالهاست صبر کرده اند. اجازه دهیم حالا که زمان ثبات کشورمان است، طعم پیشرفت را در این صنعت بچشند.






بازدید امروز: 4 ، بازدید دیروز: 19 ، کل بازدیدها: 459832
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ