سیستم سوخت رسانی گاز طبیعی فشرده 1
ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/3/3:: 6:12 صبحبرای استفاده ازسوخت گازطبیعی فشرده نیازبه تجهیزات وقطعات زیرداریم:
1.مخزن گازطبیعی فشرده(container-cylinder)
2.متعلقات نصب شده برروی مخزن(accessories)
3.رگولاتورفشار(pressure regulator)
4.شیرخودکار(automatic valve)
5.شیردستی(manaual valve)
6.وسیله تأمین گاز(gas supply device)
7.تنظیم کننده جریان گاز(gas flow adjuster)
8.خط لوله انعطاف پذیرسوخت(flexible fuel line)
9.خط لوله انعطاف ناپذیر سوخت(rigid fuel line)
10.پرکن(filling unite)
11.شیر یک طرفه یابرگشت ناپذیر(check valve)
12.شیراطمینان تخلیه فشار(شیرتخلیه)(pressure relief valve-discharg valve)
13.وسیله اطمینان تخلیه فشار(سوپاپ حرارتی)(pressure relief device)
14.فیلتر(filter)
15.سنسورفشاریا دما(pressure or temperature sensor)
16.شیرکنترل جریان اضافی(excess flow valve)
17.شیرسرویس(service valve)
18.واحدکنترل الکترونیکی(electronic control unit)
19.محفظه گازبندی(gas-tight housing)
20.اتصالات(fitting)
21.شیلنگ تهویه(ventilation hose)
بسیاری ازقطعات بالا می توانند بصورت یک قطعه چندکاره(multi-functional component) به یکدیگرمونتاژشده و وظیفه خاصی رابرعهده بگیرند.
مخزن گازطبیعی فشرده:
چهار نوع مخزن نگهداری گازطبیعی فشرده به شرح زیر وجود دارد:
1- مخزنCNG-1:این مخزن تماماً ازفلزتهیه شده است.
2- مخزنCNG-2: لایه داخلی این مخزن فلزی بوده و لایه خارجی از جنس الیاف بهم پیوسته آغشته به رزین، بصورت محیطی(hoop) دور لایه داخلی فلزی(قسمت استوانه ای مخزن) پیچیده شده است.
3- مخزنCNG-3:لایه داخلی این مخزن فلزی بوده ولایه خارجی ازجنس الیاف بهم پیوسته آغشته به رزین، کاملاً(fully) دور لایه فلزی داخلی پیچیده شده است.
4- مخزنCNG-4:درساخت این مخزن ازفلزاستفاده نشده وتماماً ازجنس الیاف بهم پیوسته آغشته به رزین می باشد.
قطعات زیربصورت مجزّا یا ترکیبی برروی مخزن گازمایع نصب می شوند:
1- شیردستی: این شیر به طور ثابت برروی مخزن گاز مایع نصب شده و بصورت دستی کنترل میشود.
2- نشانگرفشار: بوسیله این قطعه می توانیم از فشار گاز درون مخزن مطلع بشویم.
3- شیراطمینان تخلیه فشار: شیری است که از بالا رفتن فشاربالادست(upstream) ازمقدارطراحی شده جلوگیری می کند.
4- وسیله اطمینان تخلیه فشار(سوپاپ حرارتی): وسیله یکبار مصرفی است که برای جلوگیری از ترکیدن مخزن در اثرعواملی مانند دما یا افزایش فشار، به موقع عمل کرده و به یکباره گاز را به بیرون تهویه می کند.
5- شیرخودکارمخزن: این شیر بطور ثابت بر روی مخزن نصب شده وجریان گازبه سیستم سوخت رسانی (fuel system) را کنترل میکند. این شیررا شیر سرویس کنترل از راه دور(remot controlled) نیزمی نامند.
6- شیرکنترل جریان اضافی: این شیردرزمانی که جریان گاز ازمقدارطراحی شده برای سیستم گاز سوزخودرو(set design) فراتر رود،عمل کرده وجریان گاز را متوقف می کند.
7- محفظه گازبندی: این وسیله شامل شیلنگی می باشد که گاز نشتی را به خارج از خودرو تخلیه میکند.
8- شیر یکطرفه: شیری است که بصورت خودکار،تنها اجازه عبور در یک جهت رابه گازمی دهد.
9- شیرسرویس: یک شیرجداسازی(isolation) است که فقط درهنگام تعمیرخودروبسته می شود.
10- فیلتر: فیلتریاصافی وسیله ای است که ناخالصی واجسام خارجی موجود درگاز راجداکرده وازورود آنها به سیستم سوخت رسانی جلوگیری می کند.
11- اتصالات: در سیستم لولهکشی خودروی گازسوز برای اتصال لولههای گاز به قطعات و غیره استفاده میشود.
12- خط لوله انعطاف پذیرسوخت: ازاین خط لوله برای انتقال گازاستفاده می شود.
13- خط لوله انعطاف ناپذیرسوخت: ازاین خط لوله برای انتقال گازاستفاده می شود،ولی برای انعطاف در شرایط معمول طراحی نشده است.
14- مخلوط کننده: از این وسیله برای بدست آوردن مخلوط مناسب قابل احتراق گاز-هوا در موتور استفاده می شود.
15- انژکتورگاز: این وسیله سوخت گاز را وارد محفظه احتراق موتور یا مسیر ورودی سوخت موتور می کند.
16- تنظیم کننده جریان گاز: این وسیله درپایین دست رگولاتورنصب گردیده وجریان گازبه موتور را تحت کنترل دارد.
17- رگولاتورفشار: این وسیله فشارگازمخزنCNG رابرای استفاده درموتوردردومرحله کاهش می دهد.
18- پرکن: این قطعه برای تزریق سوخت به مخزن CNG بکارمی رود.این قطعه ممکن است بر روی گلگیرعقب ویا داخل محفظه موتورنصب شود.درقسمت خارجی این شیردرپوشی برای جلوگیری ازورود گرد وغبار و آب وجود دارد.
واحدکنترل الکترونیکی(ECU):
این واحد سیگنالهایی را که ازسنسورهای مختلف دریافت می کند با اطلاعات ثبت شده درحافظه سیستم تطبیق داده ودرصورت نیازبه تنظیمات جدید، سیگنالهایی را به کاراندازها می دهد.بعبارتی وسیله ایست که گازمورد نیازموتور وسایرپارامترهای آن راکنترل نموده ومی تواند درموارد ضروری برای ایمنی، بطوراتوماتیک شیرخودکار را قطع نماید.
سیگنالهای ورودی ECU :
· سیگنال فعالیت انژکتورهای بنزین:سیستم گازسوزخودرو زمان پاشش انژکتورهای بنزین را به عنوان مبنا درنظرگرفته واز روی آن زمان پاشش انژکتورهای گاز را تعیین می کند.
· سیگنال دورموتور:علاوه برسیگنال انژکتورهای بنزین،سیگنال دورموتور ازاهمیت خاصی برای سیستم گازسوزبرخوردار است.این سیگنال همچنین برای تعیین روشن یا خاموش بودن خودرو به کارمی رود.
· دمای مایع سیستم خنک کننده:این دما برای کنترل تبدیل بنزین به گازوتصحیح زمان پاشش انژکتور گاز مورد استفاده قرار می گیرد.
· سیگنال دمای گاز:این دما که برغلظت وانرژی حجمی گازتاثیرگذاراست، برای تنظیم زمان پاشش مورد استفاده قرارمی گیرد.
· سیگنال فشارگاز:همزمان با کاهش فشارگاز،حجم وانرژی حجمی آن نیزکاهش می یابد.ضمناً این سیگنال اتمام گاز،مسدودشدن مسیر و زمان بازگشت به بنزین را تعیین می کند.
· مبدّل فشار:این سنسورنشاندهنده میزان گازموجود درمخزن می باشد.همچنین میزان گازموجود در مخزن توسط این سنسور به نمایشگر میزان سوخت(که درکلید تبدیل تعبیه شده) ارسال می گردد.
سیگنالهای خروجی ECU:
· سیگنال انژکتورهای گاز: زمان این سیگنالها،همانطورکه پیش ازاین ذکرشد،از زمان انژکتورهای بنزین محاسبه شده وبرای فعالیت انژکتورهای گاز بکارمی رود.
· سیگنال شیربرقی: این سیگنال برای فعال و غیرفعال کردن شیربرقی روی رگولاتور ارسال میشود و قطع و وصل گاز فشار قوی را برعهده دارد.
· کلیدتبدیل: این کلید نوع سوخت مصرفی،میزان گازموجود درمخزن وعلائم هشداردهنده برای راننده را نشان می دهد.
· سیگنالهای عیب یابی: دستگاه یا نرم افزار عیب یاب ، برای برنامه ریزی ECUگاز وعیب یابی خودرو بکارمی رود.
البته داستان به این سادگی هم نیست و ادامه داره
نظر بدین تا اگه مطلوب بود ادامه بدم
سیتم سوخترسانی دیزل
ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/3/3:: 5:59 صبحدر این پست به شیوه های مختلف سوخت رسانی موتورهای دیزل میپردازم.در موتورهای قدیمی از یک شیوه کاملا مکانیکی که شامل یک پمپ مرکزی جهت پمپاژ سوخت و انژکتور جهت تزریق بود در تمام کامیونها استفاده میشد.در این سیستم سوخت توسط یک پمپ مقدماتی(سه گوش)از باک مکش میشد که در مسیر این مکش فیلترها قرار داشتند.سپس سوخت به پمپ مرکزی ارسال میشد.پمپ مرکزی شامل یک میل بادامک با تعداد بادامک مساوی با تعداد سیلندر.پلانجر و رگلاتور(گاورنر) بود.قطعات دیگری هم دارد که برای این مبحث مهم نیستند.با چرخش میل بادامک بادامک ها سوخت را به کانال پلانجر هدایت میکردند و گردش پلانجر توسط شانه گاز باعث قرارگرفتن مقدار مورد نیاز سوخت در مدار انژکتور میشد و به این ترتیب سوخت با فشار وارد محفظه احتراق میشود .این سیستم کاملا مکانیکی است و استهلاک و تعدد قطعات از معایب آن بود.کامیونهای قدیمی همه از این سیستم استفاده میکردند.فقط در نوع پمپ مقدماتی تفاوت هایی داشتند.پمپ های مقدماتی در3نوع پره ای غلتکی و دیافراگمی ساخته میشدند.
اما امروزه دو سیستم مبتنی بر کنترل الکترونیکی با نامهای کمون ریل (common rail) و یونیت پمپ(unit pomp) مورد استفاده قرار میگیرد که در این میان یونیت پمپ از مزایای بیشتری برخوردار است.در ابتدا کمون ریل(ریل مشترک) را توضیح میدهم.
کمون ریل تشکیل شده از یک پمپ مکش و تزریق مرکزی که نیروی خود را از موتور گرفته و سوخت را به مدار ریل مشترک سوزنهای انژکتور می فرستد.فشار کاری آن حدود2000بار است.سپس سوخت از ریل مشترک است به انژکتورها برای تزریق فرستاده میشود.کل این مراحل توسط یک ECUکه اطلاعات خود را از سنسورهای مختلف میگیرد کنترل میشود. از مزایای این سیستم کم شدن قطعات نسبت به نوع ابتدایی است.
یونیت پمپ:در این سیستم به جای پمپ مرکزی مکانیزمی در انژکتورها تعبیه شده تا مکش و تزریق توسط انژکتور صورت گیرد.انژکتورها دارای یک پلانجر در بالا جهت مکش و تزریق هستند که نیروی بالارونده توسط فنر و پائین آورنده توسط بادامک میل بادامک تامین میشود.یک سیم پیچ و سوپاپ یکطرفه در مسیر مکش قرار دارند و در زمان بالا رفتن پلانجر ECUبا قطع جریان سیم پیچ باعث عقب رفتن سوزن سوپاپ میشود و سوخت به محفظه فشار بالا ارسال میشود.با پائین آمدن پلانجر سیم پیچ باردار شده و با تشکیل میدان مغناطیسی سوپاپ را جمع میکند تا مدار ارسال بسته شود. در این حالت سیم پیچ انتهایی باردار شده تا با بالا آمدن سوزن سوخت وارد سیلندر شود و با قطع جریان سیم پیچ انتهایی مدار توسط سوزن بسته میشود.فشار مکش در حدود300بارو تزریق بین1800تا2050 بار است.از مزایای مهم این سیستم اینکه هنگام خرابی یک انژکتور با بقیه انژکتورها میتوان تا تعمیرگاه رانندگی کرد.اما سیستم کمون ریل این مزیت را ندارد و باید مجموعه در دم عیب یابی و تعمیر شود.

کلیه عملیات هر دو سیستم توسط ECUکنترل شده در نتیجه سوخت به موقع و با مقدار مناسب به سیلندر تزریق شده و این به مصرف اقتصادی سوخت کمک میکند.مهمترین تغییر اساسی این سیستمها با نمونه های قدیمی حذف شدن اهرم های میکانیکی مابین پدال گاز و پمپ مکش در یونیت پمپ و پمپ مرکزی در کمون ریل است و جایگزین آن سنسورهای الکترونیکی است که به فرستادن سیگنالهای دیجیتال مقدار مکش و پاشش سوخت تنظیم میشود این محفظهEDCنام دارد و برای به کارگیری سیستم ضد کشش و لغزش ترمز هم به کار میرود.در موتورهای جدید از فیلترهای آبگیر جهت جداسازی مولکولهای آب از گازوئیل استفاده میشود و از مزیت های آن عدم اکسیده شدن قطعات فلزی است.اما برخی رانندگان اقدام به برداشتن آن با امید به افزایش قدرت موتور میکنند که اصلا به صرفه نیست.این سیستمها هم مثل سیستم قدیمی هوا میگیرند و باید به طریق مکانیکی یا الکترونیکی آنها را هواگیری کرد.
منابع:
1- دانشنامه ویکی پدیا
2- کمپانی BOSCH
پیمان ابدی
ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/2/30:: 12:7 عصر
فارس: پیمان ابدی بدلکار ایرانی سریال تلویزیونی «هشدار برای کبری 11» بر اثر سانحه رانندگی هنگام فیلمبرداری درگذشت.
وی مشغول اجرای حرکات نمایشی در یک اتوبوس، بود که اتوبوس پس از واژگونی منفجر شده و پیمان ابدی جان باخت.
جسد این هنرمند هماکنون در پاسگاه کن است.
ابدی یکی از بدلکاران موفق سریال آلمانی «هشدار برای کبری 11» بود.
وی در سال 85 به ایران بازگشت و به آموزش بدلکاری میپرداخت.
این بدلکار حرفهای در سال 85 در مصاحبهای با فارس گفته بود: بیشتر از شش ماه است که به ایران آمدهام و آموزش بدلکاری میدهم. اما اگر به تازگی شنیده میشود که آمدم و یک کارهای را انجام میدهم دلیل اصلیاش این بود که نمیخواستم به عنوان یک بدلکار فقط برای کارگردانها کار کنم. بلکه میخواستم اصول، قوانین و فرهنگ حرفه بدلکاری را ارائه و توسعه بدهم. برای آشنایی و آموزش آنچه خودم در آلمان آموختم زمان لازم بود.
منبع
روحش شاد و یادش گرامی باد


شناسایی سوپاپها
ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/2/30:: 12:7 عصرشناسایی سوپاپها:
قبل از خواندن این پست بهتره پست قبلی من را که در مورد طرز کار سوپاپ ها بود را بخوانید(اینجا کلیک کنید) در یک گیربکس اتوماتیک که که تعویض دنده ها به طریق هیدرولیکی عمل می کند تعداد زیادی سوپاپ های تفاضلی و قرقره ای موجود است، که در یک صفحه ساعت نصب شده اند. این صفحه در بعضی گیربکس ها زیر مجموعه ها ی خورشیدی به صورت خوابیده و در بعضی ها قبل از مجموعه ها خورشیدی قرار دارد. این قطعه ی خیلی مهمی است که تعویض دنده را به عهده دارد.
در یک گیربکس اتوماتیک سوپاپ های زیادی وجود دارد که ما در اینجا فقط به مهمترین انها می پردازیم.ضمنا طراحی های مختلفی وجود دارد ولی اصول کارکرد یکسانی دارند بنابراین به دنبال یک طرح قالب نباشید.
سوپاپ دستی: این سوپاپ حرکت مکانیکی دارد و توسط اهرم انتخاب وضعیت دنده کنترل می شود(N,D,R,1.2)
سوپاپ گاز: این سوپاپ میتواند سیمی یا خلائی باشد. سیم پدال گاز یا خلا مانیفولد هوا عامل کنترل کننده ان هستند. این سوپاپ وظیفه هماهنگ سازی دور موتور با فشار روغن است، طوری که اگر دور موتور بالا رود فشار روغن حاصل از این سوپاپ نیز بالا می رود.
سوپاپ گاورنر: این سوپاپ حرکت گریز از مرگز دارد و در خروجی گیربکس نصب می شود. فشار روغن خروجی این سوپاپ با سرعت خودرو نسبت مستقیم دارد.
سوپاپ تعدیل(رگلاتور) :این سوپاپ وظیفه تعدیل فشار روغن خروجی پمپ به سوپاپهای دیگر را دارد.فشار خط را تعیین می کند در برخی موارد کاربردهای دیگری هم دارد مثلا می تواند فشار روغن در دنده عقب را برای درگیری بهتر کلاچ ها ،زیاد می کند.حرکت این سوپاپ هیدرولیکی است.
سوپاپ تعویض:تعداد این سوپاپها بستگی به تعداد دنده ها یک گیربکس دارد.تعداد ان برابر است با تعداد دنده ها منهای یک. مثلا اگر سه دنده است دو تا سوپاپ دارد.حرکت این سوپاپ هیدرولیکی است.
سوپاپ اکومولاتور: یک مخزن که فنری دارد و روغن در ان تحت فشار ذخیره می شوند. وظایف مختلفی دارد مثلا برای اینکه تعویض دنده با کاهش فشار روبرو نشویم این مخزن فشار مورد نیاز را جبران می کند.
سوپاپ تایمینگ: این سوپاپ کمک به خلاص شدن سوپاپ تعویض دنده قبلی و درگیری دنده جدید است.
در خودروهای جدید شاید خیلی از این سوپاپ ها را نبینید. مثلا 206 از شیرهای برقی به جای سوپاپ استفاده می کند که عملیات تعویض را انجام می دهد. داده هایی مثل سرعت خودرو و دور موتور می توانند از طریق الکتریکی عمل کنند و یک شیر برقی با ایجاد فشار متناسب با جریان ان می تواند به سوپاپ ها ی تعویض دستور دهد.
و اما فشارهای هیدرولیک در یک مجموعه:
فشار خط: فشار خروجی سوپاپ رگلاتور
فشار خروجی سوپاپ گاورنر
فشار خروجی سوپاپ گاز یا مدولاتور
برای فهم این مطالب فکر می کنم لازم هست یک گیربکس دو دنده یا سه دنده را به صورت ابتدایی طراحی کنیم تا مکانیزم انها را بهتر بفهمیم.
گیربکس های اتوماتیک
ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/2/30:: 12:7 عصرمنبع: http://www.novelmech.blogfa.com/
گیربکسهای اتوماتیک
در سال 1938 کرایسلر کلاچ هیدرولیکی را تولید نمود که با وجود آن در حالی که جعبه دنده می توانست در وضعیت درگیری باشد موتور با دور آرام به کار خود ادامه می داد . و با این طرح گام موفقیت آمیزی در ابداع جعبه دنده های نیمه اتوماتیک برداشته شد و بدین لحاظ کرایسلر مشهور گردید .
جعبه دنده های نیمه اتوماتیکی که طراحی گردید به نام های مختلف در تجارت شناخته شد مانند: و در طراحی های بعد به جای کلاچ هیدرولیکی مبدل گشتاور هیدرولیکی جایگزین شد و به نام های کرایسلر تورک – درایو و پلی موث هیدرایو نامیده شد.مشاهده می شود که در آن ها به منظور تعویض دنده ها هنوز از یک کلاچ پایی استفاده شده است .
در سال 1940 کارخانه جنرال موتور جعبه دنده هیدراماتیک را برای اولین بار در اتومبیل اولد زموبیل به کار برد . این طراحی اولین بار در اتومبیل اولدزموبیل به کار برد . این طراحی اولین کاربرد کلاچ های هیدرولیکی را در ترکیب جعبه دنده 4 دنده ای مشخص کرد و جعبه دنده اتوماتیک نامیده شد که در آن مجموعه خورشیدی جلو و عقب برای وضعیت خلاص و دنده های جلو به کار برده شد و در دنده عقب مجموعه ی خورشیدی جلو نسبت دور کاهنده ای ( افزایش گشتاور ) دارد و مجموعه خورشید عقب مسیر قدرت را عکس نمود و همچنین نسبت دور دنده عقب را بیشتر کاهش می دهد . ( افزایش گشتاور را بیشتر افزایش می دهد . )
در سال 1948 بیوک جعبه جعبه دنده داینافلو را ارائه داد و اولین اتومبیلی بود که در آن موفق شده بودند جعبه دنده اتوماتیک را با مبدل گشتاور هیدرولیکی به کار برند که با استفاده از مجموعه خورشیدی حرکت مستقیم دنده یک و دنده عقب را شامل می شد و اهرم تعویض دنده جعبه دنده را به محور خروجی مبدل گشتاور بدون دنده های اضافی مربوط می سازد . ضریب ماکزیمم در مبدل گشتاور 1 : 25/2 و نسبت دنده در دنده یک 1 : 82/1 می باشد که دارای کشش عالی در سر بالایی ها بوده و حالت ترمز موتوری در سرازیری ها را نیز دارا می باشد کاربرد عمومی جعبه دندذه های اتوماتیک که ناشی از رشد صنعتی بوده است . جعبه دنده های اتو ماتیک فورد – ا – ماتیک ترکیبی است از یک مبدل گشتاور 3 عنصری و یک سیستم مجموعه خورشیدی که شامل 3 دنده جلو ( 3 سرعته ) و یک دنده عقب می باشد . ضریب ماکزیمم مبدل گشتاور آن برابر 1: 1/2 می باشد . مسیر حرکت از مبدل گشتاور شروع می شود و دارای نسبت دنده متوسط ( دنده دو ) 1 : 48/1 ( افزایش گشتاور کم ) با تعویض دنده به طور خودکار بوده و همچنین دارای نسبت دنده یک 1 : 44/2 ( افزایش گشتاور زیاد ) که برای عبور در سر بالایی ها و حالت ترمز موتوری در سرازیریها می باشد طراحی شده است .
کرایسلر دارای جعبه دنده اتوماتیک دو سرعته به نام پاور فلایت می باشد که دارای یک مبدل گشتاور 3 عنصری ( توربین پمپ استاتور ) و دو مجموعه خورشیدی با نسبت دنده هایی به منظور درگیری دنده یک دنده عقب و دنده مستقیم می باشد . هنگام حرکت مسیر قدرت از مبدل گشتاور که دارای ضریب ماکزیمم گشتاوری 1 : 7/2 است شروع می شود و در دنده یک نسبت دنده ی 1 : 27/1 می باشد که به طور خودکار در دنده مستقیم قرار می گیرد . ( در دنده مستقیم نسبت دنده 1 : 1 است و در صورت لزوم نسبت مبدل گشتاور اعمال می گردد . ) این جعبه دنده نیز توسط اهرم تعویض دنده به طور دستی در دنده یک ( برای حرکت در سربالایی و سرازیری ) قرار می گیرد .
طرح جدید جعبه دنده اتوماتیک اولتراماتیک مربوط به اتومبیل پاکارد نشان می دهد که دارای مبدل گشتاور 4 عنصری و یک مجموعه
دنده های خورشیدی است که مشابه جعبه دنده داینافلوی بیوک می باشد و قادر است تا وضعیت های دنده مستقیم دنده یک و دنده عقب را درگیر نماید . مسیر قدرت مانند جعبه دنده ی داینافلو در حرکت به جلو از مبدل گشتاور شروع شده و بدون کمک دنده های اضافی به محور خروجی منتقل می گردد . مبدل گشتاور آن دارای یک کلاچ اصطکاکی برای وضعیت دنده مستقیم می باشد که به طور خودکارعمل می کند و در سایر وضعیت ها کلاچ اصطکاکی مبدل گشتاور قطع می باشد که مبدل می تواند حد اکثر نسبت گشتاوری 1 : 4/2 را منتقل نماید . نسبت در دنده یک 1 : 82/1 می باشد که جعبه دنده به وسیله اهرم تعویض دنده می تواند در این وضعیت برای عبور درسر بالایی و سرازیری قرار گیرد .
جعبه دنده های اتوماتیک استودبکر که به وسیله بورگ – وارنر ارائه گردید دارای مبدل گشتاور 3 عنصری با یک کلاچ حرکت مستقیم و دو مجموعه خورشیدی که 3 دنده جلو و یک دنده عقب می باشد طراحی گردیده است . حداکثر ضریب افزایشی مبدل گشتاور 1 : 15/2 است که دارای وضعیت دنده متوسط دنده مستقیم دنده یک و دنده عقب می باشد و نسبت دنده ها عبارتند از : دنده 1 :31/2 دنده دو 1: 43/1 و دنده سه 1 : 1 برای حرکت در سر بالایی و سرازیری با دنده یک می توان توسط توضیحات بعدا گفته خواهد شد . اهرم
تعویض دنده به طور دستی جعبه دنده را در وضعیت قرار داد .
تا سال 1955 طراحی جعبه دنده های اتوماتیک کامل گردید و از آن تاریخ به بعد با اتخاذ تصمیم مشترک و استاندارد اکثر کارخانجات آن را به کار بردند به طوری که امروزه بیش از 90 درصد اتومبیل ها ی امروزی آمریکایی مجهز به جعبه دنده های اتوماتیک می باشند . جعبه دنده اتوماتیک اولترا ماتیک مربوط به اتومبیل پاکارد مسیر قدرت در آن و در جعبه دنده اتوماتیک پاورگلاید و سایر جعبه دنده های اتوماتیک 2 سرعته یکسان می باشد . شرح این که چگونه یک جعبه دنده اتوماتیک کار می کند باید گفت که یک داستان هیجان انگیزی است به وسیله مختصر نگاهی به اصول مقدماتی و اساسی طرز کار آنها می توان فهمید که جعبه دنده های اتوماتیک چه طور کار می کنند و این بسیار ساده است زیرا تمام تعویض های خودکار با استفاده از اصول اولیه طراحی شدهاند و به طور کلی دارای یک مبدل گشتاور هیدرولیکی و یک مجموعه خورشیدی با نسبت دنده های مختلف می باشند که به وسیله ی یک سیستم کنترل هیدرولیکی به طور خودکار
تعویض دنده ها را انجام می دهد . ترکیب مبدل گشتاور هیدرلیکی و مجموعه ی دنده های خورشیدی رایج در تعدادی از جعبه دنده های اتوماتیک هم خانواده مانند جعبه دنده های تورک فلایت ( کرایسلر ) کروئیز – ا – ماتیک ( فورد ) و هیدرا – ماتیک ( جنرال موتور ) به کار برده شده است .
یکی از بزرگترین مزیت های جعبه دنده های اتوماتیک این است که به طور خودکار دنده ها را تعویض می نماید و وظایف راننده را کاهش می دهد و در نتیجه او مجبور نخواهد بود که در تعویض دنده ها مهارت خاص رانندگی را دارا باشد و متناسب با مقاومت مسیر که بستگی به وزن سرعت و موقعیت اتومبیل دارد به طور خودکار در مواقع لزوم تعویض دنده ها انجام می گردد . در جعبه دنده های معمولی بر اثر سرعت بیش از حد معمول و یا عدم ایجاد هماهنگی بین سرعت چرخ دنده ها هنگام درگیر شدن توسط یک راننده ی
غیر ماهر باعث استهلاک سریع قطعات خواهد گردید . در صورتی که در جعبه دنده های اتوماتیک راننده به یک اهرم تغییر وضعیت دنده ها و پدال گاز احتیاج دارد .
سیستم های کنترل کننده :
جعبه دنده های اتوماتیک دارای سیستم های کنترل کننده ای می باشند که اولا جعبه دنده را با موتور مربوط می سازد بدین ترتیب که هر گونه تغییرات موتور را عینا به جعبه دنده منتقل می نمایند و باعث تعویض دنده ها می گردند . ثانیا ارتباط راننده با جعبه دنده را به وسیله اهرم تغییر وضعیت به طور دستی بر قرار می سازد که هر کدام به نوبه ی خود دارای وظایفی می باشد :
سیستم کنترل دستی :
ارتباط راننده به جعبه دنده را بر قرار می سازد و تغییر وضعیت اهرم تعویض دنده ها را به وسیله ی اتصالات آن به سوپاپ دستی واقع در بدنه ی سوپاپ سیستم کنترل هیدرولیکی منتقل می نماید .
سیستم کنترل دریچه گاز :
این سیستم گشتاور موتور را احساس می کند و شامل مجموعه ی سوپاپ تعدیل فشار در بدنه ی سوپاپ سیستم کنترل هیدرولیکی می باشد و این سیستم اثر گشتاور ورودی را یا به وسیله ی اهرم های اتصال به طور مکانیکی از پدال گاز به جعبه دنده و یا به وسیله ی یک اثر خلایی از زیر دریچه گاز کاربراتور به یک واحد کنترل کننده خلایی در بدنه جعبه دنده دریافت می کند . اگر در تعویض خودکار دنده هااشکالی پیش بیاید علاوه بر موارد فوق یک ارتباط دهنده دیگری برای جعبه دنده ضروری است و بدین منظور یک سیستم گاورنرپیش بینی شده است تا تغییرات سرعت جاده ای اتومبیل را به جعبه دنده منتقل نماید .
سیستم کنترل گاورنر :
این سیستم تغییرات سرعت اتومبیل را از دور خروجی جعبه دنده احساس می کند و مانند سیستم کنترل دریچه گاز اثر فشار هیدرولیکی را به بدنه سوپاپ سیستم کنترل هیدرولیکی می فرستد این سیستم مجهز به مجموعه ی سوپاپ تنظیم فشار با وزنه های گریز از مرکز می باشد . سیستم کنترل دستی کنترل دریچه گاز و کنترل گاورنر قسمت هایی از سیستم کنترل هیدرولیکی می باشند .
سیستم کنترل هیدرولیکی :
این سیستم شامل یک پمپ هیدرو لیک جتو و سوپاپ تعدیل فشار برای تکمیل و پر کردن روغن مورد نیاز مبدل گشتاور با تجهیزات مربوطه و ارسال روغن به بدنه سوپاپ جهت تقسیم نمودن به مدارات راه انداز کلاچ و باند ( نوار ترمز ) می باشد. بدنه سوپاپ مغز سیستم هیدرولیکی و به طور معمول جایگاه سوپاپ دستی سوپاپ کنترل دریچه گاز و یک سوپاپ کنترل دستی برای ایجاد درگیری دنده یک توسط راننده و مجموعه ی سوپاپ تعویض دنده به طور خودکار می باشد .
تعمیر گیربکس های اتوماتیک
ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/2/30:: 12:7 عصر- تعمیر و رفع بالینی ایرادات
- تعمیر اساسی و تعویض قطعات معیوب با ضمانت و گارانتی 4 ماهه در کمترین زمان
- تست نهایی با دستگاه شبیهساز قبل از نصب گیربکس روی خودرو
- تهیه و توزیع کلیه قطعات گیربکسهای اتوماتیک خودروهای اروپایی و آسیایی...
مجموعه کاپ سرویس با سابقه طولانی در امر تعمیر گیربکسهای اتوماتیک با پیشنهاد و همکاری مهندسین شرکت ایران خودرو و ایساکو و مهندسین شرکت پژو و سیتروئن فرانسه و پس از آزمونهای تخصصی و مقدمات اولیه و گذراندن دوره های مدرن و استاندارد اروپا از تاریخ 13/9/1385 اقدام به راهاندازی مرکز جدیدی متناسب با تکنولوژی روز اروپا، اختصاصاً در زمینه گیربکسهای اتوماتیک نمود...
برای دیدن بقیه مطلب اینجا کلیک کنید
فولکس واگن مذاکرات برای ادغام با پورشه را به حالت تعلیق در آورد
ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/2/29:: 12:3 عصرشرکت فولکس واگن آلمان اعلام کرد این شرکت مذاکرات خود را در خصوص در اختیار گرفتن شرکت پورشه به حالت تعلیق در آورده است.
به گزارش خبرخودرو ، فولکس واگن این خبر را در پی آن اعلام کرد که کارکنان شرکت خودرو سازی پورشه از برگزاری تظاهرات خبر داده بودند ،این در حالی است که اختلافات میان این دو شرکت بیش از دو سال است که شدت گرفته است.
سخنگوی شرکت فولکس واگن با تایید بیانیه تعلیق مذاکرات این شرکت اعلام کرد مذاکرات برای ادغام فولکس واگن و پورشه که قرار بود روز دوشنبه برگزار شود لغو شده است.
به گزارش خبرگزاری آلمان از ولفسبورگ ، شرکت پورشه سال گذشته سهام فولکس واگن را در بازار پشت سر گذاشته بود اما این شرکت امسال برای نجات
از مشکلات اقتصادی از فولکس واگن تقاضای کمک کرده است.
هرگز از یاد من آن سرو خرامان نرود.....
ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/2/29:: 12:3 عصرانا لله و انا الیه راجعون ![]()
روح ملکوتی اُسوه عارفان ، عالم ربانی ، فقیه صمدانی و مرجع تقلید شیعیان جهان حضرت آیة الله العظمی محمد تقی بهجت « رحمة الله علیه » به ملکوت اعلی پیوست ، این مصیبت عظمی را به ولی الله الاعظم « عجل الله تعالی فرجه الشریف » و عموم شیعیان جهان تسلیت عرض می کنیم . زندگینامه آیتالله العظمی محمدتقی بهجت فومنی(ره) | |||||
فارس: در پی رحلت ملکوتی آیتالله محمد تقی بهجت، ضمن عرض تسلیت این ضایعه گرانبار، زندگینامه آن عالم روحانی را مرور میکنیم. ولادت آیت الله العظمی محمد بهجت فومنی در اواخر سال 1334 ه.ق. در خانواده ای دیندار و تقوا پیشه، در شهر مذهبی فومن واقع دراستان گیلان، چشم به جهان گشود. هنوز 16 ماه از عمرش نگذشته بود که مادرش را از دست داد و از اوان کودکی طعم تلخ یتیمی را چشید. درباره نام آیت الله بهجت خاطره ای شیرین از یکی از نزدیکان آقا نقل شده است که ذکر آن در اینجا جالب مینماید، و آن اینکه: تا اینکه با آن حالت خوابش می برد و مادرش که در بالین او نشسته بود گمان می کند وی از دنیا رفته، اما بعد از مدتی پدر آقای بهجت از خواب بیدار می شود و حالش رو به بهبودی می رود و بالاخره کاملاً شفا می یابد. کربلایی محمود بهجت، پدر آیت الله بهجت از مردان مورد اعتماد شهر فومن بود و در ضمن اشتغال به کسب و کار، به رتق و فتق امور مردم می پرداخت و اسناد مهم و قباله ها به گواهی ایشان می رسید. وی اهل ادب و از ذوق سرشاری برخوردار بوده و مشتاقانه در مراثی اهل بیت علیهم السلام به ویژه حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام شعر می سرود، مرثیه های جانگدازی که اکنون پس از نیم قرن هنوز زبانزد مداحان آن سامان است. تحصیلات در سال 1352ه.ق. برای ادامه تحصیل به نجف اشرف مشرّف می گردد و قسمتهای پایانی سطح را در محضر آیات عظام از آن جمله مرحوم آیت الله آقا شیخ مرتضی طالقانی به پایان می رساند. با این همه، همّت او تنها مصروف علوم دینی نبوده، بلکه عشق به کمالات والای انسانی هماره جان ناآرام او را به جستجوی مردان الهی و اولیاء برجسته وا می داشته است. استادان بر جسته فقه و اصول سیر و سلوک وعرفان آیت الله مصباح در این باره می گوید: همچنین در درسهای اخلاقی آقا سید عبدالغفار در نجف اشرف شرکت جسته و از آن استفاده می نموده، تا اینکه در سلک شاگردان حضرت آیت الله سید علی قاضی(ره) در آمده و در صدد کسب معرفت از ایشان بر می آید، و در سن 18 سالگی به محضر پر فیض عارف کامل حضرت آیت الله سید علی آقای قاضی بار می یابد، و مورد ملاطفت و عنایات ویژه آن استاد معظّم قرار می گیرد و در عنفوان جوانی چندان مراحل عرفان را سپری می کند که غبطه دیگران را بر می انگیزد. آیه الله مصباح می گوید: خود آقای بهجت نقل می کردند: شخصی در آن زمان در صدد بر آمده بود که ببیند چه کسانی سحر ماه مبارک رمضان در حرم حضرت امیر علیه السلام در قنوت نماز وترشان دعای ابو حمزه ثمالی می خوانند، آن طور که خاطرم هست اگر اشتباه نکنم کسانی را که مقید بودند این عمل را هر شب در حرم حضرت امیر علیه السلام انجام بدهند شمرده بود و بیش از هفتاد نفر شده بودند. به هر حال، بزرگانی که تقید به جهات عبادی و معنوی داشتند در آن عصرها زیاد بودند. متأسفانه در عصر ما کمتر این نمونه ها را مشاهده می کنیم. البته علم غیب نداریم، شاید آن کسانی که پیشتر در حرمها این عبادتها را انجام می دادند حالا در خانه هایشان انجام می دهند، ولی می شود اطمینان پیدا کرد که تقید به اعمال عبادی و معنوی سیر نزولی داشته و این بسیار جای تأسف است. » یکی دیگر از شاگردان آقا ( حجّة الاسلام و المسلمین آقای تهرانی ) جریان فوق را به صورت ذیل از حضرت آیت الله بهجت نقل میکند: « شخصی در آن زمان شنیده بود که در گذشته هفتاد نفر در حرم حضرت امیر علیه السلام در قنوت نماز وترشان دعای ابو حمزه ثمالی را می خواندند، آن شخص تصمیم گرفته بود ببیند در زمان خودش چند نفر این کار را انجام می دهند، رفته بود و شمارش کرده و دیده بود تعداد افراد نسبت به زمان سابق تقلیل پیدا کرده و مجموعاً پنجاه نفر (آن طور که بنده «تهرانی» به یاد دارم) در حرم ( اعّم از نزدیک ضریح مطهّر، و رواقهای اطراف) دعای ابوحمزه را در دعای نماز وتر خود قرائت می کنند. » فلسفه آیت الله بهجت، اشارات ابن سینا و اسفار ملا صدرا را نزد مرحوم آیت الله سید حسن بادکوبه ای فرا گرفته است. مرجعیت تا اینکه بعد از فوت مرحوم آقای سید احمد خوانساری(ره) جلد اول و دوم کتاب «ذخیره العباد» (جامع المسائل کنونی) را به قلم خود تصحیح و در اختیار خواص گذاشتند، و پیش از فوت مرجع عالیقدر حضرت آیه الله العظمی اراکی(ره) اجازه نشر رساله عملیه خویش را دادند، سرانجام وقتی جامعه مدرسین با انتشار اطلاعیه ای هفت نفر از آن جمله حضرت آیه الله العظمی بهجت را به عنوان مرجع تقلید معرفی کرد و عده ای از علمای دیگر از جمله آیت الله مشکینی و آیت الله جوادی آملی و ... مرجعیت ایشان را اعلام کردند، به دنبال در خواستهای مصرانه و مکرر راضی شدند تا رساله عملیه ایشان در تیراژ وسیع به چاپ برسد، با این حال از نوشتن نام خویش بر روی جلد کتاب دریغ ورزیدند. در همین ارتباط یکی از مرتبطین ایشان می گوید: ایشان پیش از در گذشت آیت الله العظمی اراکی چون مطلع شدند جامعه مدرسین نظر به معرفی ایشان را دارند پیغام دادند که راضی نیستم اسمی از بنده برده شود. و بعد از فوت مرحوم اراکی و پیام جامعه مدرسین و اطلاع از انتشار اسمشان فرمودند: « فتاوای بنده را در اختیار کسی قرار ندهید. از ایشان توضیح خواسته شد فرمودند: صبر کنید، همه رساله خود را نشر دهند، بعدها اگر کسی ماند و از دیگران تقلید نکرد و فقط خواست از ما تقلید کند آن وقت فتاوی را منتشر کنید » چندین ماه پس از این رخداد رساله ایشان توسط بعضی از اهل لبنان به چاپ رسید هجرت آیت الله مصباح در این باره می گوید: تدریس شیوه تدریس آیت الله مصباح در مورد روش تدریس ایشان می گوید: آیت الله مسعودی که خود سالها از درس آیت الله العظمی بهجت بهره برده اند درباره ویژگی تدریس ایشان می گوید: آیت الله محمد حسین احمدی فقیه یزدی درباره شیوه درس ایشان می گوید: موعظه در درس شاید اگر توجه های ایشان نبود ما انگیزه ای نداشتیم درباره این مسائل مطالعه ای داشته باشیم، حتی از نکته هایی که ایشان چهل سال پیش بیان می کردند امروز بنده در نوشته هایم در مورد مسائل اعتقادی یا جاهای دیگر استفاده کردهام. » جایگاه علمی مرحوم آیت الله حاج شیخ مرتضی حائری نیز می گوید: مرحوم علامه محمد تقی جعفری می گوید: آیت الله سید محمد حسین طهرانی در کتاب انوارالملکوت می نویسد: حجة السلام و المسلمین امجد می گوید: تشویق بزرگان به شرکت در درس ایشان آیت الله مصباح می گوید: شهید بزرگوار استاد مطهری(ره) نیز به درس ایشان عنایت خاصّی داشتند. آیت الله محمد حسین احمدی یزدی در این رابطه می گوید: استاد خسرو شاهی می گوید: حضرت آیت الله بهجت دارای تألیفات متعددی در فقه و اصول هستند که خود برای چاپ اکثر آنها اقدام نکرده اند، و گاه به کسانی که می خواهند آنها را حتی با غیر وجوه شرعیه چاپ کنند، اجازه نمی دهند و می فرمایند: هنوز بسیاری از کتابهای علمای بزرگ سالهاست که به گونه خطی مانده است، آنها را چاپ کنید نوبت اینها دیر نشده است. فهرست عمده تألیفات ایشان که برخی نیز با اصرار و پشتکاری برخی از شاگردانشان به چاپ رسیده، عبارتند از:
1. رساله توضیح المسائل ( فارسی و عربی ) 2. مناسک حجّ 3. وسیله النجاة 4. جامع المسائل ب) تألیفات آماده چاپ و نشر: 1. جلد اول از کتاب صلوة 2. جلد اول از دوره اصول 3. تعلیقه بر مناسک شیخ انصاری
1. بقیه مجلّدات دوره اصول 2. حاشیه بر مکاسب شیخ انصاری 3. دوره طهارت 4. بقیه مجلّدات دوره کتاب الصلوة همچنین ایشان در تألیف سفینة البحار با مرحوم حاج شیخ عباس قمی (ره) همکاری داشته اند، و قسمت زیادی از سفینة البحار خطی، به خط ایشان نوشته شده است. |
تعجیل تویوتا برای خودروی پیل سوختی
ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/2/29:: 12:3 عصربا معرفی هوندا FCX به عنوان خودروی پیل سوختی قابل اعتماد ، بسیاری از رسانه ها به تمجید و تعرف از این خودرو پرداختند و حالا دیگر کمپانی ها نیز به فکر تولید خودروهای هیدروژنی و پیل سوختی افتاده اند .
به گزارش خبرخودرو، بی ام و مدل هیدروژنی خود را تکمیل کرده و مزدا هم روی مدل RE کار می کند اما از همه قدرتمندتر این تویوتاست که قصد دراد تا سال 2014 مدل پیل سوختی خود را در خیابانها ببیند .
تویوتا پیش از این اعلام کرده بود که تا سال 2015 تولید خودروی هیدروژنی پیس سوختی را شروع خواهد کرد اما در شرایط فعلی آنها سعی در تعجیل در اجرای این برنامه دارند تا از رقیب سرسخت خود یعنی هوندا عقب نمانند .
طبق اعلام رسمی تویوتا ، تشکیلات این کمپانی در کالیفرنیا مسئول اصلی کار بر روی پروژه پیل سوختی هستند و در صورت تولید این مدل ، آن را به سایر تقاط جهان ارسال خواهند کرد.