سفارش تبلیغ
صبا ویژن

همکاری بیشتر کیا و هیوندای

ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/2/29:: 12:3 عصر

دو کمپانی هیوندای و کیا موتورز که مجموعاً به عنوان پنجمین خودروساز دنیا شناخته می شوند تصمیم جدیدی را برای کاهش هزینه ها اتخاذ خواهند کرد.

به گزارش خبرخودرو، قرار است استفاده از پلت فرم مشترک در این دو خواهر خوانده کره ای بیشتر شود تا هزینه های طاقت فرسای مربوط به تحقیقات و توسعه کاهش پیدا کند.

دو کمپانی هدف اصلی این برنامه را بالا رفتن میزان رقابت پذیری محصولات خود در بازار آشفته فعلی جهان اعلام کرده اند . اینطور که در خبرها آمده دو کمپانی قرار است شش پلت فرم پایه برای کلیه محصولات خود بسازند و از سال 2012 کلیه محصولات این دو کمپانی بر روی این شش پلت فرم ساخته شود.

به طور مثال هیوندای النترا ( آوانته ) و کیا فورته ( سراتو ) بر روی یک شاسی مشترک ساخته خواهند شد.


تولید پانامرا آغاز شد

ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/2/29:: 12:3 عصر

حدود دو هفته پس از اولین نمایش نخستین مدل چهار در پورشه یعنی پانامرا در نمایشگاه شانگهای ، نخستین نمونه های تولید انبوه آن از خط تولید خارج شدند .

به گزارش خبرخودرو، پورشه رسماً اعلام کرد که نخستین خریداران این اتومبیل به زودی خودروی خود را تحویل خواهند گرفت .

جالب اینجاست که مدیران بازاریابی این کمپانی یک پیشنهاد ویژه نیز به خریداران داده اند که قطعاً با استقبال ویژه ای روبرو خواهد شد.

پورشه به همراه تحویل خودرو یک تور مجانی 2 ساعته از خط تولید پورشه در شهر لایپزیگ را هم به خریداران هدیه می کند که قطعاً بسیار جذاب و تماشایی خواهد بود.

پورشه پانامرا فروش اروپایی خود را به این ترتیب آغاز کرده و از ماه نوامبر امسال نیز راهی بازار آمریکا خواهد شد . انتظار می رود سدان چهار در پورشه با استقبال رو به رشدی مواجه شود.


ریاضت های تویوتا برای فرار از بحران

ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/2/29:: 12:3 عصر

تویوتا موتورز یک سال است که عنوان بزرگترین خودروساز جهان را یدک می کشد اما شاید حفظ این عنوان در سال 2009 میسر نباشد.

به گزارش خبرخودرو، مدیران کمپانی ژاپنی اعلام کرده اند که دو برنامه دیگر برای کنترل اوضاع بحرانی فعلی دارند و اجرای این دو برنامه ممکن است تویوتا را از صدر جدول به زیر بکشد .

قرار است 40 درصد از مدیران ارشد و میانی تویوتا با نیروهای تازه نفس جایگزین شوند و در عین حال ممکن است تا حدود 30 درصد نیز از حجم فعلی تولید کاسته شود .

گر چه این دو حرکت تا حد زیادی به مشابه « خود زنی» تلقی می شود اما مدیرانتویوتا مصمم هستند کهبه ضرر هنگفت خود پس از 71 سال حرکت رو به رشد پایان دهند و این دوره ریاضت نیز در همین راستاست .

ماه آینده زمانی است که آکیو تویدا نوه بنیان گزار این کمپانی به عنوان مدیر عامل جدید به جای کاشوکی واتانابه قرار گیرد و تغییراتی نیز از همان زمان آغاز می شود.



حرکت عجیب نیسان برای مورانو

ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/2/29:: 12:3 عصر

یکی از عجیب ترین اخباری که این روزها به گوش می رسد در مورد کمپانی نیسان است.

به گزارش خبرخودرو، مهندسان این کمپانی در صدد تولید مدل کانورتیبل ( سقف تا شونده ) مورانو هستند و کسی هم دلیل این کار را نمی داند.

شرایط فعلی بازار به گونه ای است که خودروهای SUV در اقلیت قرار گرفته اند اما چرا نیسان به فکر گرانتر کردن مورانو افتاده از عجایب است .

کمپانی نسیان برای نخستین بار قصد دارد یک SUV را به صورت سقف جمع شونده عرضه کند و زمان تحویل آن به بازار را در سال 2011 عنوان کرده است . گر چه نیسان برای این مدل ویژه ،امکاناتی مثل موتور 6 سیلندر 265 اسبی را هم در نظر گرفته امابه نظر می رسد سرنوشت این خودرو هم مثل کرایسلر پی تی کرویزر با سقف برزنتی ، نا امید کنننده باشد.


تهیه نانوذرات به روش آلیاژسازی مکانیکی

ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/2/29:: 12:2 عصر

روش آلیاژسازی مکانیکی اولین بار توسط بنیامین(Benjamin)  و همکاران‌اش در اواخر دهه شصت ِ قرن بیستم میلادی معرفی شد. آن‌ها این روش را به منظور تولید سوپرآلیاژهای پایه نیکلی استحکام یافته با ذرات اکسیدی به کار بردند.

طی این فرایند، ذرات پودری خام در اندازه چند میکرون تحت یک تغییر شکل پلاستیکی شدید قرار می‌گیرند و پیوسته متحمل جوش سرد و شکست می‌شوند. چنانچه پودر مورد استفاده از نظر ترکیب شیمیایی کاملاً همگن باشد (برای مثال پودر یک عنصر یا پودر یک آلیاژ) فرایند، آسیاب کردن مکانیکی (( Mechanical Milling (MM)نامیده می‌شود. در این حالت، هیچ‌گونه تغییری در ترکیب شیمیایی پودر اولیه صورت نمی‌گیرد و آلیاژسازی مکانیکی تنها منجر به تغییر در ساختار داخلی و اندازه ذرات پودر می‌گردد. سابقه تاریخی روش آسیاب کردن مکانیکی به سال 1987 برمی‌گردد. مزیت آن نسبت به دیگر روش‌ها، اجرای آسان و کم‌هزینه در مقیاس صنعتی است.

  فرایند تولید پودر و پارامترهای اصلی فرایند

ابتدا مواد خام را به همراه گلوله و مواد کنترل فرایند(PCA یا Process Control Agent) ، در داخل محفظه آسیاب می‌ریزند. در اثر چرخش محفظه‌ی آسیاب، گلوله‌ها به مواد خام برخورد کرده، منجر به آسیاب شدن و خردتر شدن می‌شوند. در این بین نیز مواد خام به دلیل گیرافتادن بین گلوله‌ها بر اثر جوش سرد، پرس و به هم متصل می‌شوند و ذرات بزرگتری به وجود می‌آورند. شکل 1 به زیبایی نحوه پروسه را توضیح می‌دهد.

در اولین مراحل آلیاژسازی مکانیکی به دلیل نرم بودن ذرات پودر، مکانیزم غالب، جوش سرد می‌باشد و در نتیجه اندازه ذرات پودر افزایش می‌یابد که این افزایش تا چند برابر اندازه اولیه ذرات پودر گزارش شده است. با ادامه تغییر شکل و کار سخت شدن ذرات پودر، تمایل به شکست در ذرات پودر افزایش می‌یابد. در نتیجه در مرحله دوم آلیاژسازی مکانیکی، اندازه ذرات پودر کاهش می‌یابد. در مرحله سوم و پس از گذشت زمان معینی حالت پایا بین سرعت جوش سرد و شکست به وجود می‌آید. در این شرایط اندازه ذرات ثابت می‌ماند و تغییر نمی‌کند.


آسیاب‌های ستاره‌ای  (متداول‌ترین نوع و محصول کارخانه Fritsh آلمان است)، شافتی(Attrition milling)، ارتعاشی( Shaker ball mill)، غلتشی( Tumbler mill )و مغناطیسی از متداول‌ترین آسیاب‌ها هستند( شکل 2).

آسیاب‌های سیاره‌ای یکی از انواع آسیاب‌های متداول در آلیاژسازی مکانیکی هستند که تا چند صد گرم پودر را در هر بار آسیاب می‌کنند. این نوع آسیاب شامل دو تا چهار محفظه است که روی یک دیسک نصب شده‌اند. محفظه‌ها حول محور عمودی خود دوران می‌کنند و به طور همزمان دیسک نگهدارنده محفظه‌ها نیز در جهت مخالف با چرخش محفظه‌ها دوران دارد. به این ترتیب، مطابق شکل (2-الف) محفظه دو نوع حرکت چرخشی خواهد داشت که در نتیجه گلوله‌های داخل محفظه آسیاب تا مسافتی به جداره داخلی آن چسبیده و در نقطه‌ای معین از جداره جدا شده و به سمت مقابل برخورد می‌کنند.

در آسیاب ارتعاشی چند گلوله داخل محفظه‌ای کوچک جای می‌گیرند و محفظه آسیاب که بر روی یک بازو محکم شده است با فرکانس بالا ارتعاش می‌کند (شکل 2-ب). در این آسیاب حرکات ارتعاشی در سه بعد صورت می‌گیرد به طوری‌که دامنه حرکت در یک بعد بیشتر از دو بعد دیگر است. اگرچه سرعت خطی گلوله‌ها در آسیاب گلوله‌ای سیاره‌ای بیشتر از آسیاب ارتعاشی است اما به دلیل فرکانس بالای ضربات در آسیاب ارتعاشی، این آسیاب نسبت به آسیاب ستاره‌ای، پرانرژی‌تر محسوب می‌شود.

آسیاب‌های غلتشی از یک محفظه استوانه‌ای بزرگ حاوی تعداد زیادی گلوله و یا میله تشکیل شده و ظرفیت بالایی در حدود 100-0.5 کیلوگرم دارا می‌باشند. محفظه به صورت افقی به وسیله دو غلتک چرخان می‌غلتد (شکل 2-ج). در این نوع آسیاب، گلوله‌ها بر اثر نیروی گریز از مرکز تا مسافتی به دیواره محفظه چسبیده و بالا می‌روند. سپس با غلبه نیروی جاذبه در ارتفاع مشخصی به پایین سقوط می‌کنند. با تغییر سرعت چرخش غلتک‌ها، سرعت آسیاب کرد نیز افزایش می‌یابد. اما بیش از یک سرعت بحرانی، نیروی گریز از مرکز بر جاذبه غلبه کرده و گلوله‌ها به جداره استوانه می‌چسبند.

آسیاب‌های شافتی همانند آسیاب‌های غلتشی دارای یک محفظه استوانه‌ای و تعداد زیادی گلوله بوده و ظرفیت تولید بالایی نیز دارند. در این نوع آسیاب‌ها، محفظه استوانه‌ای ثابت است و حرکت گلوله‌ها توسط تعدادی پروانه که بر روی یک شافت عمودی نصب شده‌اند، صورت می‌گیرد (شکل 2-د). بنابراین، کنترل درجه حرارت به وسیله عبور یک سیال در فاصله بین دو جداره محفظه به سهولت فراهم می‌گردد. اما آب‌بندی این گونه آسیاب‌ها برای انجام عملیات آلیاژسازی مکانیکی تحت شرایط خلأ یا اتمسفر خنثی مشکل است.

آسیاب مغناطیسی، عملکردی مشابه با آسیاب غلتشی دارد با این تفاوت که در این نوع آسیاب یک میدان مغناطیسی جایگزین نیروی جاذبه شده است (شکل 2-ه). این نوع آسیاب برای کاربردهای آزمایشگاهی مفید بوده و تا 100 گرم پودر را در هر مرحله آسیاب می‌کند.

آسیاب‌های غلتشی و شافتی نسبت به سایر آسیاب‌ها از انرژی کمتری برخوردار هستند اما به دلیل طرفیت بالای تولید، در مقیاس صنعتی قابل استفاده می‌باشند.

مواد کنترلی (PCA)

از آسیاب بدون PCA با توجه به جوش سرد نمی‌توان انتظارنانوپودر داشت. که شدت جوش سرد مواد داکتیل زیاد است، به طوری که در یک آسیاب گلوله‌ای معمولی، کمتر از 1% کاهش قطر پودر داریم و در آسیاب‌های گلوله‌ای ویژه،  این مقدار به یک درصد نمی‌رسد. برای حل این مشکل از PCA استفاده می‌کنیم. پس این مواد، مهم‌ترین عامل در رسیدن به نانوپودر هستند. اغلب آنها موادی آلی‌اند که جذب سطح شده، از آگلومره شدن (کلوخه‌ای شدن) آن‌ها جلوگیری می‌نماید.

محدوده‌ی ترکیبی این مواد وسیع است (می‌توان از مواد مختلفی استفاده کرد). از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان هگزان، اسید استریک (نوعی اسید آلی)، متانول و اتانول را نام برد. تحقیقات نشان داده است که میزان حضور PCAها منجر به کاهش نمایی اندازه‌ی ذرات می‌شوند. به عنوان مثال وقتی 1% وزنی اسید استریک به آلومینا اصافه کنیم، بعد از 5 ساعت اندازه ذرات 500 میکرومتر ولی اگر 3% اضافه کنیم در همین مدت به ذراتی با اندازه‌ی 10 میکرومتر خواهیم رسید.

هم‌چنین این مواد بر روی فاز نهایی، میزان حلالیت جامد و تغییرات میزان و نوع ناخالصی مؤثرند. البته بعضی مواقع محصولات جانبی واکنش‌های آسیاب خود به عنوان PCA عمل می‌کنند؛ این حالت از نظر کنترل فرایند و آلوده نکردن محصول، بهترین حالت است. به عنوان مثال، در تولید زیرکونیا، کلرید زیرکونیوم را با منیزیا وارد آسیاب کرده، که در نتیجه داریم:

   ZrCl4 + 2MgO = ZrO2 + 2MgCl2

محصول جانبی واکنش (کلرید منیزیم) به عنوان یک PCA عمل می‌کند و از به هم چسبیدن ذرات منفرد و نانوکریستال زیرکونیا ممانعت به عمل می‌آورد، و در پایان به راحتی با یک شستشو از محصول جدا می‌شود 


فناوری نانو

ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/2/29:: 12:2 عصر

فناوری‌های نانو در زمینه‌های گوناگونی همچون توسعه داروها، آلودگی‌زدایی آب‌ها، فناوری‌های ارتباطی و اطلاعاتی تولید مواد مستحکم‌تر و سبک‌تر دارای مزایای بالقوه می‌باشند. در حال حاضر شرکت‌های زیادی نانوذرات را به شکل پودر، اسپری و پوشش تولید می‌‌کنند که کاربردهای زیادی در قسمت‌های مختلف اتومبیل، راکت‌های تنیس، عینک‌های آفتابی ضدخش، پارچه‌های ضدلک، پنجره‌های خود تمیزکن و صفحات خورشیدی دارند.

 اما اثرات افزایش بیش از حد تولید و استفاده از نانومواد در سلامت کارکنان و مصرف کننده‌ها، سلامت عمومی و محیط زیست باید به دقت مورد توجه قرار گیرد. از آنجایی که فرآیند رشد و واکنش‌های شیمیایی کاتالیستی در سطح اتفاق می‌افتند، یک مقدار مشخصی از ماده در مقیاس نانومتری بسیار فعال‌تر از همان مقدار ماده با ابعاد بزرگ‌تر می‌باشد. این ویژگی‌ها ممکن است بر روی سلامتی و محیط زیست اثرات منفی داشته و منجر به سمیت زیاد نانوذرات شوند.

 همزمان با توسعه دانش ما در مورد مواد در مقیاس‌نانو و افزایش توانایی کار کردن با ساختارها در این مقیاس، فناوری‌نانو رفته رفته گسترش یافته و سرمایه‌گذاری جهانی در این زمینه نیز افزایش می‌یابد. فناوری‌های نانو در زمینه‌های گوناگونی همچون توسعه داروها، آلودگی‌زدایی آب‌ها، فناوری‌های ارتباطی و اطلاعاتی تولید مواد مستحکم‌تر و سبک‌تر دارای مزایای بالقوه می‌باشند. در حال حاضر شرکت‌های زیادی نانوذرات را به شکل پودر، اسپری و پوشش تولید می‌‌کنند که کاربردهای زیادی در قسمت‌های مختلف اتومبیل، راکت‌های تنیس، عینک‌های آفتابی ضدخش، پارچه‌های ضدلک، پنجره‌های خود تمیزکن و صفحات خورشیدی دارند. تعداد این شرکت‌ها روز به روز در حال افزایش است.

محدوده اندازه ذراتی که چنین علاقه‌مندی را به خود جلب کرده است، عموما کمتر از 100 نانومتر است. برای داشتن تصوری از این مقیاس لازم به ذکر است که موی انسان دارای قطر 10000 تا 50000 نانومتر، یک سلول قرمز خونی دارای قطر حدود 5000 نانومتر و ابعاد یک ویروس بین 10 تا 100 نانومتر است. با کاهش اندازه ذرات، نسبت تعداد اتم‌های سطحی به اتم‌های داخلی افزایش می‌یابد. به عنوان مثال درصد اتم‌های سطحی یک ذره با اندازه 30 نانومتر، 5 درصد است، در حالی که این نسبت برای یک ذره با اندازه 3 نانومتر، 50 درصد می‌باشد.

بنابراین نانوذرات در مقایسه با ذرات بزرگ‌تر نسبت سطح به وزن بسیار بزرگ‌تری دارند. با کاهش اندازه ذرات به یک دهم نانومتر یا کمتر، اثرات کوانتومی پدیدار می‌شوند و این اثرات، می‌تـوانـند به مقـدار زیــادی ویـژگی‌هـای نــوری، مغـناطیسی و الکتـریکی مواد را تغییر دهند. از طریق پی‌گیری ساختار مواد در مقیاس نانو، امکان طراحی و ساخت مواد جدید با ویژگی‌های کاملا نو به وجود می‌آید. تنها با کاهش اندازه و ثابت نگهداشتن نوع ماده، ویژگی‌های اساسی از قبیل هدایت الکتریکی، رنگ، استحکام و نقطه ذوب ماده (که معمولا برای هر ماده مقدار ثابتی از آنها را در نظر می‌گیریم) می‌تواند تغییر کند.

در حال حاضر نانوذراتی که به طور ناخواسته، از طریق فرآیندهای احتراق انجام شده جهت تولید انرژی یا در اتومبیل‌ها، فرآیندهای خوردگی مکانیکی و یا فرآیندهای صنعتی معمول به وجود می‌آیند، بیش از تولید صنعتی نانوذرات بر محیط زیست و زندگی انسان تاثیر می‌گذارند. اما اثرات افزایش بیش از حد تولید و استفاده از نانومواد در سلامت کارکنان و مصرف کننده‌ها، سلامت عمومی و محیط زیست باید به دقت مورد توجه قرار گیرد. از آنجایی که فرآیند رشد و واکنش‌های شیمیایی کاتالیستی در سطح اتفاق می‌افتند، یک مقدار مشخصی از ماده در مقیاس نانومتری بسیار فعال‌تر از همان مقدار ماده با ابعاد بزرگ‌تر می‌باشد. این ویژگی‌ها ممکن است بر روی سلامتی و محیط زیست اثرات منفی داشته و منجر به سمیت زیاد نانوذرات شوند.

تنفس نانوذرات

خطرات احتمالی نانوذراتی که در هوا پخش شده‌اند، یعنی آئروسل‌ها از اهمیت بیشتری برخوردارند. این قضیه به دلیل تحرک بالای آنها و امکان جذب آنها از طریق ریه، که راحت‌ترین مسیر ورود به بدن می‌باشد، اهمیت پیدا می‌کند. اندازه ذرات تا حدزیادی تعیین‌کننده محل نشست این ذرات در دستگاه تنفسی می‌باشد. به خاطر راحت‌تر شدن کار، دستگاه تنفسی را به سه قسمت ناحیه‌ای و کارکردی تقسیم می‌‌کنیم:

1- مسیر‌های هوایی بالایی،

2- ناحیه نایژه‌ها، که هر دوی آنها به وسیله لایه موکوس حفاظت می‌شوند. در اینجا ذرات بزرگ‌تر، از طریق نشستن بر روی دیواره مسیر هوایی، از هوای ورودی به ریه جدا می‌شوند. حرکات مژه‌های این قسمت، خلط را به سوی گلو بالا برده و از آنجا یا در اثر سرفه خارج و یا بلعیده می‌شوند. ذرات کوچکتر (کوچکتر از 2.5 میکرومتر) و نانوذرات ممکن است وارد کیسه‌های هوایی شوند، که ناحیه مبادله گاز در ریه می‌باشند. جهت تسهیل جذب اکسیژن و دفع دی‌اکسید کربن، تمام غشاها و سلول‌ها در این قسمت از ریه، نازک و آسیب‌پذیر بوده و هیچ‌گونه لایه حفاظتی ندارند. تنها مکانیسم حفاظتی در این قسمت از طریق ماکروفاژها می‌باشد.

3- ماکروفاژها سلول‌های بزرگی هستند که اشیای خارجی را بلعیده و از طریق جابه‌جا کردن آنها، به عنوان مثال به سوی گره‌های لنفاوی، آنها را از کیسه‌های هوایی خارج می‌کنند. نانوذرات تا حد زیادی از این سیستم حفاظتی رها شده و می‌توانند وارد بافت‌های تنفسی گردند. ذرات و الیاف باقی‌مانـده می‌تواننـد با بافت‌های مخاطی ریوی بر هم کنش داده و منجر به ایجاد التهاب شدید، زخم و از بین رفتن بافت‌های ریوی گردند. این وضعیت ریه‌ها شبیه حالت به وجود آمده در بیماری‌هایی همچون بیماری باکتریایی ذات‌الریه، یا بیماری‌های ریوی صنعتی مهلک همانند سیلیکوسیس یا آزبستوسیس می‌باشد.

سیلیکوسیس و آزبستوسیس

با وجودی که بیماری‌های سیلیکوسیس و آزبستوسیس از طریق نانوموادی که به روش تکنیکی تولید شده‌اند به وجود نمی‌‌آیند، اما منشا ایجاد این بیماری‌ها، تنفس موادی شبیه نانوذرات است که اطلاعات قدیمی در مورد اثرات زیان‌بخش آنها بر روی سلامتی وجود دارد. سیلیکوسیس زمانی ایجاد می‌شود که گرد و غبار حاوی سیلیس به مدت طولاتی به درون ریه تنفس شود. سیلیس بلوری برای سطح بیرونی ریه سمی می‌باشد. زمانی که سیلیس بلوری در تماس با ریه قرار می‌گیرد اثرات التهابی شدیدی به وجود می‌آید. در مدت زمان طولانی این التهاب باعث می‌شود تا بافت ریه به طور برگشت‌ناپذیری آسیب‌دیده و ضخیم شود که این پدیده به نام فیبروسیس نامیده می‌شود.

سیلیس بلوری عموما در ماسه‌سنگ، گرانیت، سنگ لوح، زغال سنگ و ماسه سیلیسی خالص وجود دارد. بنابراین افرادی همچون کارگران کارخانه‌های ذوب فلزات، سفال‌گران و کارگرانی که با ماسه کار می‌کنند، در معرض خطر قرار دارند. سیلیس بلوری از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک ماده سرطانزا معرفی شده است.

الیاف پنبه نسوز دارای طول چند میکرومتر می‌باشند و در نتیجه جزء نانومواد قرار نمی‌گیرند. با این‌ حال جزء ذرات و الیاف مجموعه امراض شغلی قرار می‌گیرند. پنبه نسوز یک فیبر معدنی طبیعی است که در بیش از 3000 ماده ساختمانی و محصول تولید شده به کار گرفته شده است. تمام انواع پنبه نسوز تمایل به خرد شدن به الیاف بسیار ریز دارند.

به دلیل کوچک بودن، این الیاف پس از پخش شدن در هوا ممکن است به مدت چند ساعت یا حتی چند روز معلق بمانند. الیاف پنبه نسوز تخریب‌پذیر نبوده و در طبیعت پایدار می‌باشند. این الیاف در مقابل مواد شیمیایی پایدار هستند، تبخیر نمی‌شوند، در آب حل نمی‌شوند و در طول زمان تجزیه نمی‌گردند. پنبه نسوز موجب ایجاد سرطان ریه و مزوتلیوما می‌شود که نوعی تومور خطرناک غشایی است که ریه را می‌پوشاند .

آلودگی ذره‌ای هوا در مشاغل دیگری همچون تولید و فرآوری کربن سیاه و الیاف مصنوعی نیز موجب ایجاد نگرانی می‌شود.

آلودگی ذره‌ای هوا

آلودگی هوا مخلوط کمپلکسی از ترکیبات مختلف در فاز گاز، مایع و جامد است. خود مواد ذره‌ای مخلوطی ناهمگن از ذرات معلق هستند که ترکیب شیمیایی و اندازه آنها متفاوت است. در مطالعات اپیدمی‌شناسی، انواع مختلفی از آلودگی‌های ذره‌ای هوای معـرفی شـده‌اند کـه از آن جمـله میـتـوان بـه TPS (مجموع مواد معلق) و PM 10 (مواد ذره‌ای با قطر موثر آئرودینامیک کمتر از 10 میکرومتر) اشاره کرد. در سال‌های اخیر مطالعات زیادی در زمینه مواد ذره‌ای ریز PM 2.5 (ذراتی با قطر آئرودینامیک کمتر از 2.5 میکرومتر) و فوق ریز (ذرات با قطر کمتر از 100 نانومتر) انجام گرفته است.

با وجودی که میزان خالص آلودگی‌ ذره‌ای هوای شهری (یعنی مقدار PM 2.5)، با کم شدن نشر ذرات از صنایع و مراکز تولید انرژی کاهش یافته است، غلظت ذرات فوق‌ریز ناشی از ترافیک افزایش یافته است. هر چند غلظت این ذرات کوچک معمولاً مهمتر است اما سهم آنها معمولاً پایینتر از غلظت کل است. بنابراین اندازه‌‌گیری توزیع اندازه ذرات تا چند نانومتر ، برای توصیف ذرات پخش‌شده از ترافیک ضروری است.

با توسعه روش‌های اندازه‌گیری آثار روشن‌تری از ذرات با اندازه کوچک‌تر مشاهده گردید. با این‌حال، بسیاری از مطالعات هنوز ادامه دارند و تعداد بسیار کمی از آنها تاکنون به نتیجه رسیده‌اند. پیشنهاد شده است که اثرات زیان‌آور آلودگی ذره‌ای هوا به طور عمده به غلظت ذرات کوچک‌تر از 100 نانومتر ارتباط دارد و به غلظت جرمی ذرات بزر‌گ‌تر بستگی چندانی ندارد. بنابراین معقول به نظر می‌رسد که اطلاعات به دست آمده از اپیدمی‌شناسی محیطی را با داده‌های حاصل از مطالعات سم‌شناسی انجام گرفته بر روی حیوانات و یا سایر داده‌های تجربی ترکیب نماییم.

مطالعات اپیدمی‌شناسی زیادی ثابت کرده‌اند که ارتباط مستقیمی بین افزایش مقطعی مواد ذره‌ای و افزایش بیماری و مرگ و میر ناشی از نارسایی‌های قلبی و عروقی وجود دارد. بیماران مسن‌تری که سابقه بیماری‌های قلبی و یا تنفسی دارند و همچنین بیماران دیابتی، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

مدارک تجربی، مکانیسم‌های بیولوژیکی محتملی همچون تحریک دستگاه تنفسی و فشار اکسیدی جهازی را نشان می‌دهند. در نتیجه این تحریک‌ها، مجموعه‌ای از پاسخ‌های زیستی همانند موارد زیر ممکن است ایجاد شوند:

تغییر جریان خون به نحوی که موجب ایجاد انعقاد در قسمتی از رگ‌های خونی گردد، به هم خوردن آهنگ ضربان قلب، عملکرد نادرست و بحرانی رگ‌ها، ناپایداری پلاکت‌های خونی، و در طولانی مدت توسعه تصلب شرایین، التهاب مزاجی و ریوی ناشی از ذرات، تصلب شرایین تسریع شده و عملکرد تغییر یافته ارادی قلب.

این موارد ممکن است بخشی از عوامل زیستی باشند که آلودگی ذره‌ای هوا را به مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی ارتباط می‌دهند. همچنین نشان داده شده است که نشست ذرات در کیسه‌های هوایی شش‌ها منجر به فعال شدن تولید سیتوکین به وسیله ماکروفاژها و سلول‌های اپیتلیال کیسه‌های هوایی گشته و موجب التهاب سلول‌ها می‌شود. در نمونه‌هایی که به طور تصادفی از میان بزرگسالان سالم در معرض آلودگی ذره‌ای هوا انتخاب شده بودند، افزایش ویسکوزیته پلاسما، فیبرینوژن و پروتئین فعال C مشاهده گردید.

خلاصه و چشم‌انداز بحث

در مجموع مدارک بسیار زیادی حاصل از مطالعات اپیدمی‌شناسی وجود دارد که اثرات زیان‌آور ذرات فوق‌ریز را بر روی سلامتی نشان می‌دهند. همچنین از مدت‌ها پیش مدارک زیادی مبنی بر زیان‌آور بودن تنفس ذرات قابل تنفس در محیط‌های کاری وجود دارد. به طور کامل مشخص نیست که این مسائل به نانومواد ساخت بشر مربوط است یا نه. با این حال منطقی آن است تا زمانی که بر اساس مطالعات بیشتر اپیدمی‌شناسی، همچنین مطالعات انجام شده بر روی حیوانات، اثرات زیان‌آور این نانومواد کاملا مشخص نشده است، از این داده‌ها چشم‌پوشی نکنیم.

در حال حاضر هیچ قانونی در مورد تولید و کاربرد نانومواد برای سلامتی کارکنان و مصرف‌کنندگان و همچنین برای مسائل زیست‌محیطی وجود ندارد. همچنین در زمینه قانون‌گذاری برای مواد شیمیایی، هیچ گزینه‌ای برای اندازه ذرات در هنگام ثبت یک ماده مدنظر قرار نمی‌گیرد.

پیش از انجام هرگونه قانون‌گذاری در زمینه نانومواد، باید اطلاعات بسیار زیادی راجع به اثرات فرآیندها و محصولات نانو، بر روی سلامتی انسان و همچنین محیط زیست به دست آید. اما حتی با در نظر گرفتن عدم قطعیت علمی موجود، شواهد کافی برای انجام اقدامات پیشگیرانه در محیط‌های کاری و بسته وجود دارد.


آستون مارتین راپید 2010

ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/2/29:: 9:40 صبح

 آستون مارتین راپید 2010

 بالاخره آخرین عکس ها از خودروی سوپر اسپورت چهار در آستون مارتین RAPIDE

رونمایی شد که عکس ها بصورت spy هستند و توسط جاسوسان  صنعتی گرفته

شده اند.

رنگ خاص  خودروی مورد بحث همانطور که  در عکس ها مشخص است در میان

سفیدی برف جلوه ی خاصی دارد و باعث  می شود که سقف شیشه ای پانورامایی

آن مخصوصآ از نمای عقب  بیشتر  به چشم بیاید . همانطور که در عکس می بینید

برفی که  روی پایین  گلگیر جلو پاشیده  شده باعث بهتر دیده شدن خطوط جانبی

بدنه ی خودرو شده است که این خطوط حالت گود و تو رفته ای دارد و تا رکاب کشیده

شده اند و از سادگی نمای جانبی خودرو کاسته اند. گلگیر رپید هر چه به سمت عقب

می رود عریض تر می شود. یک ورودی  هوای مستطیلی بر روی گلگیر جلو و  طرفین

این آستون مارتین سدان  در انتهای کاراکتر لاین و کنار چرخهای جلو قرار دارد که باعث

خنک کردن موتور خودرو می شود و روی آن قطعه ی فلزی همراه راهنما وجود دارد.

رینگ های عظیم 24پره ای توربینی شکل ظاهر اسپرت و رعب آوری به این کوپه سدان

انگلیسی می دهد.

طرح جلوی این خودرو دقیقآ شکل مدل DB9 است و نمای جانبی آن ونکوئیش و نمای

عقب آن کپی برابر اصل مدل ونتیج آستون مارتین است و دستگیره های درب ها مثل

مدل های کلاسیک و قدیمی آستون مارتین دو طرفه است و در مجموع طرح آن تازگی

و شادابی زیادی ندارد.

موتور این خودرو 12 سیلندر و 550 اسب بخار قدرت دارد و با مدل دی بی ناین مشترک

است. در ضمن کابین و اشبورد نیز مشابه مدل مذکور است و زیبایی خاصی به همراه

4 صندلی راحت دارد.

طبق آخرین گزارشات آستون مارتین Rapide فعلآ به صورت رسمس معرفی نخواهد

شد تا نمایشگاه ژنو در مارچ 2009 و زمان عرضه و فروش آن اواخر سال 2009 خواهد

بود .

اگر چه مدتی است بازار جهانی خودرو دچار رکود شده ولی خودروهای سدان لوکس

تحت تاثیر این بحران قرار نگرفته اند . حقیقت این است که در بازار انگلیس هم کمپانی

رولزرویس و هم جگوار به خوبی و هر دو به یک اندازه در سال 2009 بازار خوبی را برای

رقیب  هم  وطن  خود کمپانی  آستون  مارتین با معرفی این مدل جدید پیش بینی

کرده اند.

Copyright by Carpix / Aston Martin Rapide Prototype Spy Photo

 Copyright by Carpix / Aston Martin Rapide Prototype Spy Photo

Copyright by Carpix / Aston Martin Rapide Prototype Spy Photo

Copyright by Carpix / Aston Martin Rapide Prototype Spy Photo


ب ام و M7 2010

ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/2/29:: 9:40 صبح

هدیه کریسمس M-Power به BMW !!!!!

  BMW M7 2009

 گر چه نه به صورت کاملآ رسمی اما به هر حال BMW به مناسبت آمدن  کریسمس  و

سال نو میلادی بالاخره راضی شد که در ابتدای سال 2010 داغ ترین ورژن سری 7 جدید

که  پنجمین نسل سری هفت ب ام و است را با نام M7 و البته با کمک M power عرضه

کند که در صورت تولید قطعی آن ، این خودرو  در واقع اولین نسل ب ام و M7 نام خواهد

گرفت!!!

این عکس را یکی از دوست داران ب ام و به نام Francisco Maciel  در غرب شهر مونیخ

آلمان هنگامی که در یک فروشگاه بوده و این بی ام و را در پارکینگ آنجا دیده گرفته است

که در همان نگاه اول پی برده که این یک ب ام و سری 7 مشکی کاملآ متفاوت است .

این سری هفت در بخش هایی از بدنه دارای چسب مشکی رنگی بوده که برای به

اصطلاح SPY کردن آن است و به طور مختصر از قسمت هایی که قابل دیدن بودند

می توان بطور مثال به چرخ های نسبتآ بزرگ با لاستیک های دیواره کوتاه و نیز

رینگ های مشکی رنگ مشابه مدل های M ب ام و  و نیز چهار سر اگزوز بزرگ و

ذوزنقه ای شکل به صورت دوگانه در چپ و راست سپر عقب که کرومی رنگ بودند

اشاره کرد و بیشتر از آن به دلیل کاور بودن اتومبیل نمی توان به ماهیت این سری 7

پی برد. خوب است بدانید تنها مدل های M در bmw دارای اگزوز Dual یا دو گانه در

نمای عقب هستند و یکی از مشخصه های تشخیص این مدل ها از سایر مدل های

ب ام و میباشد.

این ب ام و که اولین ب ام و با نشان M  خواهد بود  پس از سالها گمانه زنی به

احتمال زیاد تولید خواهد شد چرا که این نسل ب ام و اولین نسل سری 7 است که

پتانسیل های لازم برای اسپرت شدن را دارد و باید بتواند با رقیبان قدرش مانند بنز

S63 و حتی S65 AMG و به زودی با  Jaguar XJR شاخ به شاخ شود و با آنان مقابله

کند که این کار با داشتن توانی بیش از 600 اسب بخار چندان دور از انتظار نیست!

 

 

 


تجربه رانندگی با هیوندای جنسیس 2009

ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/2/29:: 9:40 صبح

تجربه رانندگی با هیوندای جنسیس 2009

سلام دوستان

در تابستان امسال فرصتی پیش آمد تا یک دستگاه هیوندای جنسیس سدان مدل 2009 را مورد

آزمایش قرار دهم و با آن رانندگی کنم. GENESIS به معنای ظهور و پیدایش است. این مدل از هیوندایی

در سال 2007 در نمایشگاه دیترویت به عنوان یک کانسپت معرفی شد که  زیبایی  مدل کنونی را نداشت

و در سال 2008 نیز مدل کوپه آن نیز هم بصورت concept و هم proto type  معرفی شده است که گفته

میشود به احتمال زیاد جایگزین مدل Coupe هیوندای در سال های آینده خواهد شد. رقیبان اصلی خودرو

هیوندایی genesis  لکسس LS - مرسدس بنز S class - ب ام و 7-series و آئودی A8 هستند که قیمت

جنسیس (32 الی 37 هزار دلار) از ارزان ترین رقیبش یعنی لکسز سری ال اس کمتر از نصف قیمت آن

است در حالیکه تجهیزات جنسیس اگر بیشتر نباشد کمتر هم نیست!!!

طراحی بدنه : 

 فرم ظاهری این خودروی نو ظهور کره ای در قسمت جلو و دماغه آن شباهت آشکاری به سه خودروی

 مرسدس بنز اس کلاس . لکسز LS و حتی هیوندایی آزرا ( در بخش چراغ ها) دارد و جلو پنجره  آن اگرچه

 تا کنون در هیچ خودرویی دیده نشده طرح ابتکاری خود هیوندا میباشد ولی اگر از فاصله ی دور به آن نگاه

 کنید به یاد مدل های کلاسیک و الگانس مرسدس بنز می افتید .

 در نمای جانبی هم طرح کاملآ آشنا و تکراری بوده چرا که طراحی آن شباهتهای  زیادی به انواع لکسوس

مخصوصآ مدل ES لکسس دارد که به راحتی حتی از فرم دستگیره های دربهای آن می توان به این مسئله

پی برد.

اما می رسیم به نمای پشت خودرو که باز هم مملو از کپی برداری به سبک کره ای است! در بخش عقب

هیوندای جنسیس چراغ ها که از نوع لامپ led یا دیود هستند الهام گرفته از چراغ های بی ام و سری 5

است  و  در کل نمای عقب که زیبا نیز بوده فرمی مشابه طرح های ب ام و   دارد و خط کروم  رنگ  بالای

Finisher ( جا پلاکی ) مانند BMW سری 7 فعلی طراحی شده و نکته ای که جالب است این است که در

نمای جلویی خودرو (بعضی مدلها) در هیج نقطه ای آرم کمپانی HYUNDAI دیده نمی شود و جلو پنجره

کمی ناقص به نظر می رسد در صورتی که در نمای عقبی جنسیس آرم هیوندایی بالای خط کروم رنگ

همانند تمامی مدل های هیوندای قرار گرفته و خودنمایی می کند و در تمامی مدل ها دو عدد لوله اگزوز

بیضی شکل کرومی در دو لبه سپر خودرو قرار دارد و با رینگهای نقره ای براق 20 اینچی خودرو همخوانی

دارند .

در مجموع اگر چه طرح جنسیس 2009 سرشار از کپی برداری های متعدد در نقاط مختلف بدنه است

و اصالت زیادی ندارد اما اگر اصالت محصولات هیوندای برایتان مهم نباشد دیگر نباید مشکلی از جهت

طراحی خارجی خودرو داشته باشید چرا که طرحی محافظه کارانه . کمی ساده و در عین حال بسیار

مجلل و زیباست. در این اتومبیل جدید تقلید طرح در نمای خارجی بسیار بیشتر از نمای داخلی ماشین

هست ولی باید قبول کرد کهکره ای ها هم در کپی برداری و تقلید دست کمی از چینی ها ندارند و

این مسئله که مدل های جدید هیوندای پس از جنسیس از طرح آن الگو گرفته شده اند مانند هیوندای

سوناتا 2009 فیس لیفت شده و یا هیوندایی جنسیس کوپه نشان از آن دارد که طرح Genesis سدان

طرح موفق و مورد قبولی تا به امروز بوده است.

طراحی کابین : 

 در داخل Hyundai Genesis کمی بیشتر ابتکارات مهندسان هیوندای دیده می شود و همین طور تقلید

کمتر بجز فرمان که شبیه بنتلی CFS است و کنسول پایینی که شبیه بنز های CL و S کلاس و طراحی

داشبورد  آن  غریب  و تازه است و طبیعتآ  طراحی  داخلی جنسیز زیبایی طراحی خارجی آن را ندارد و

ویژگی های آن صفحه ی نمایشگر ال سی دی بزرگ لمسی استفاده از آلومینیوم  چوب و چرم به رنگهای

مختلف و استفاده از اهرم دایره ای شکل برای فرمان کنترل کامپیوتر و دیگر امکانات الکترونیکی اتومبیل

است.  صفحه کیلومتر شمار از نوع فلورسنت با زمینه ی سفید رنگ است که تا سرعت 260 کیلومتر بر

ساعت عدد گذاری شده است. سیستم صوتی LEXICON است که 17 بلندگو دارد و آمپلی فایر 528

واتی  دارد ضمن این که گفته می شود سیستم صوتی موجود در این خودرو بهترین سیستم صوتی

خودرویی جهان است که تنها یک اتومبیل است که سیستم صوتی آن بهتر از این نوع است: رولزرویس

فانتوم!  جنسیس دارای لیستی از امکانات استاندارد است مانند :

8 عدد کیسه هوا - پشت سری فعال - کنترل الکترونیکی پایداری - رینگ 20 اینچی - کروز کنترل پیشرفته

تطابقی- صندلی های گرم شونده و سرد شونده- مه شکن مخفی شونده با تنظیم نور اتوماتیک  -

سنسور مسافت - سیستم ناوبری با دوربین عقب - بلوتوث - USB - IPOD ـJACK - سیستم صوتی

 528 وات با گیرنده ماهواره ای( لکسیکن) - و 30 گیگ حافظه - 17 عدد بلندگو - دی وی دی پلیر و ... .

این خودرو به گفته شرکت آسان موتور تا قبل از پاییز وارد بازار ایران خواهد شد و قیمت آن برای مدل با

پیشرانه 3.8 لیتر حدود 70 میلیون تومان خواهد بود.

موتور و گیربکس : 

 هیوندایی جنسیس با سه گونه پیشرانه مختلف عرضه شده است :

پیشرانه اول از نوع لامبادا V6 حجم 3300 سی سی با قدرت 242 اسب بخار 24 سوپاپ

پیشرانه دوم شش سیلندر V6 حجم 3800 سی سی با نیروی تولیدی 290 اسب بخار 24 سوپاپ

پیشرانه سوم از نوع Tau هشت سیلندر V8 با حجم 4600 سی سی 32 سوپاپه با قدرت 368 اسب

بخار با دو میل سوپاپ در هر   سر سیلندر  که خودروی جنسیس با وزنی بیش از 2 تن با موتور سوم

که  اولین  موتور 8 سیلندر کمپانی هیوندایی است  شتاب 0 تا 100  کیلومتر اش برابر با 5.5 ثانیه و

زمان طی مسافت 400 متر 14 ثانیه با سرعت 166 کیلومتر بر ساعت است.

حداکثر سرعت این اتومبیل 255 کیلومتر با موتور 8 سیلندر است که شتاب جانبی این اتومبیل عظیم

الجثه 0.87 G است یعنی در سر پیچ ها خودرو این میزان پایداری را دارد که 87 درصد وزن  خودرو  را

تحمل می  کند  و   نشان از دینامیک بالای Genesis 2009 دارد. تمامی  مدل های جنسیس از نوع

دیفرانسیل عقب هستند و نسبت تقسیم وزن بین دو محور 53 به 47 است که باعث پایداری و ثبات

فوق العاده با توجه به وزن زیاد و ابعاد بزرگ اتومبیل می شود.

 مصرف سوخت پیشرانه 8 سیلندر در بزرگراه 9.8 لیتر در 100 کیلومتر و در شهر 14 لیتر در هر 100

کیلومتر با گیربکس شش سرعته خودکار شیفترونیک می باشد.

موتور  3800cc نیز در اتوبان 8.75 لیتر و در شهر 13.5 لیتر در اضای هر صد کیلومتر است.

پایان سخن : 

شعار شرکت هیوندایی برای جنسیس این بود:

ابعاد سری 7  + عملکرد سری 5  +  قیمت سری 3

که براستی این سه فاکتور  به خوبی رعایت شده بخصوص فاکتور قیمت که چه در امریکا که قیمت

آن بین 32 تا 37 هزار دلار است و چه در ایران که قیمت آن 70 میلیوم تومان است در میان رقبای

لوکس آلمانی و ژاپنی خود سربلند تر از آنها است و در کشور ایران هم بازار خوبی برای آن پیش بینی

میشود و قطعآ فروش بالایی مانند دیگر مدلهای هیوندایی در کشور خواهد داشت.


تست کیا اپیروس 2009

ارسال شده توسط علیرضا شایسته در 88/2/29:: 9:40 صبح

KIA OPIRUS 2009

سلام دوستان

 

از این که مدتی بود آپ نمی کردم متاسفم!

 

به درخواست بعضی دوستان عزیز مطلب امروزم درباره خودروی تازه وارد کیا اپیروس

 

مدل 2009 رو به همراه مشخصاتش گذاشتم.نظر یادتون نره.

 

کیا اپیروس ( آمانتی در آمریکا Amanti )

اولین خودروی کیا در رده خودروهای بزرگ که با موتور 3800 سی سی که بر روی

 

هیوندای آزرا هم قرار دارد توان می گیرد و یک موتور شش سیلندر کوچک تر با حجم

 

 3500  سی سی با قدرت 255 اسب بخار هم افزون بر آن دارد.




موتور شش سیلندر خورجینی

DOHC با حجم 3800 سی سی

استاندارد یورو
3

حداکثر قدرت موتور
266 اسب بخار در 6000 دور

حداکثر گشتاور
353 نیوتن متر در 4500 دور

24 سوپاپ ( 4 سوپاپ برای هر سیلندر)

سیستم زمان بندی متغیر سوپاپ ها
 
گیربکس پنج دنده اتوماتیک همراه با تیپ ترونیک

متوسط مصرف سوخت در شهر و اتوبان

 

10.9 لیتر در 100 کیلومتر

ترمزها چهار چرخ دیسک همراه با
ABS

 

کنترل الکترونیکی پایداری ESP

 

تجهیزات ایمنی

 

8عدد ایربگ

حداکثر سرعت
230 کیلومتر در ساعت

شتاب صفر تا صد 6.9 ثانیه

 

 

رینگ آلومینیومی 17 اینچ

پدال ترمز با قابلیت تنظیم

سی دی چنجر

آئینه داخل با میدان دید وسیع

کروزکنترل

شیشه های هایدروفوبیکی

لامپهای زنون برای چراغهای جلو

سوئیچ کارت

گرم کننده صندلیهای عقب

ایربگهای جانبی

سان روف

فرمان چوبی

سنسور فاصله جلو وعقب

تزئینات داخلی چوب

Kia Opirus


<   <<   16   17   18   19   20      >



بازدید امروز: 30 ، بازدید دیروز: 140 ، کل بازدیدها: 462903
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ